Site icon mladibl.com

Prijavite se za program stipendija u Mađarskoj

Prijavite se za program stipendija u Mađarskoj

Prijave za FAO program stipendiranja mađarske vlade 2023-2024. su sada otvorene. Ovaj program je potpuno finansirani program stipendiranja za master studente.

OBLAST: poljoprivreda i biotehnologija

OPIS: Mađarska stipendija za međunarodne studente je odlična prilika za studente koji traže finansiranu magistarsku priliku. Stipendija Vlade Mađarske FAO obuhvata dva programa za master studije na engleskom jeziku, odnosno Master inžinjering za poljoprivrednu vodoprivredu i Master iz biotehnologije. Studenti koji pohađaju master studije u bilo kom od ovih programa na Mađarskom univerzitetu za poljoprivredu i prirodne nauke imaju pravo na ovu potpuno finansiranu stipendiju. To je stipendija zasnovana na zaslugama. Međunarodni studenti sa odličnim akademskim uspjehom su dobrodošli. Proces selekcije je veoma konkurentan. Selekcija se vrši u dvije faze. FAO će pregledati prijave kandidata i sa kompletnom dokumentacijom podnijeti zahtjev Ministarstvu poljoprivrede Mađarske. Zatim se ove prijave prenose na Univerzitet. Univerzitet će završiti proces o izabranom kandidatu bez učešća FAO-a.

USLOVI: Kako biste se prijavili, morate ispunjavati sljedeće uslove: Egipat, Burkina Faso, Bosna i Hercegovina, Kongo, Nigerija, Etiopija, Gruzija, Hašemitska kraljevina Jordan, Gambija, Avganistan, Kraljevina Kambodža, Kirgistan, Kosovo, Laoska narodna demokratska partija, Mongolija, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Sjeverna Koreja, Bangladeš, Alžir, Albanija, Azerbejdžan, Angola, Jermenija, Čad, Bjelorusija, Gana, Kazahstan, Liban, Kenija, Madagaskar, Namibija, Mali, Kabo Verde, Filipini, Srbija, Južni Sudan, Somalija, Sudan, Tadžikistan , Turkmenistan, Mjanmar, Uganda, Uzbekistan, Ukrajina, Vijetnam, Jemen;

-Mora biti državljanin bilo koje od navedenih zemalja koje ispunjavaju uslove:

-Morate imati odlična akademska postignuća;

-Prednost imaju studenti koji su mlađi od 30 godina;

-Morate dobro poznavati engleski jezik jer će se kursevi predavati na engleskom;

-Treba da budete motivisani;

-Treba da imate dobro zdravlje.

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili, posjetite sajt: https://www.fao.org/europe/events/detail-events/en/c/1628534/

ROK ZA PRIJAVU: 28.02.2023.

Detaljnije na: https://www.fao.org/europe/events/detail-events/en/c/1628534/

Preuzeto sa: mladiinfo.me

Exit mobile version