Site icon mladibl.com

Prijavite se za seminarski program za novinare

Prijavite se za seminarski program za novinare

Mladiinfo EU poziva sve zainteresovane da se prijave za seminar za novinare koji će se organizovati u periodu od 21-27. jula.

OBLAST: novinarstvo

OPIS: Stipendisti pohađaju intenzivan nedeljni program seminara koji se održava na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. Programske aktivnosti uključuju brifinge istaknutih interdisciplinarnih stručnjaka iz oblasti traume i mentalnog zdravlja; razgovori sa kolegama novinarima o pitanjima etike, zanata i prakse, kao i niz drugih mogućnosti za intelektualni angažman i vršnjačko učenje.

Stipendiju vodi osnovni fakultet istaknutih novinara i stručnjaka za mentalno zdravlje iz Dart centra, zajedno sa gostujućim fakultetom.

USLOVI: Da biste se prijavili za Ochberg stipendiju, morate kreirati besplatan nalog na Submittable. Prijavite se koristeći Submittable https://dartcenter.submittable.com/submit

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je poslati:

Resume/CV

Pismo o zainteresovanosti (Vaše pismo bi trebalo da govori o vašem novinarskom radu, vašim iskustvima u vezi sa nasiljem i traumama, izazovima sa kojima ste se susreli ili određenim događajima ili iskustvima koja su informisala vaš pogled i/ili profesionalnu putanju, i šta se nadate da ćete oduzeti stipendija.) [Ne više od 2 stranice]

Dva relevantna uzorka rada (uzorci rada moraju biti objavljeni ili emitovani u poslednja 24 meseca od strane profesionalne novinske kuće [bez ličnih veb stranica]. Ako su uzorci vašeg rada na jeziku koji nije engleski, pošaljite dva kompleta – jedan u originalu jezik i drugi u prevodu na engleski. Za audio, video ili multimediju koja nije na engleskom, možete poslati prevedeni transkript.)

Dva pisma preporuke (Od vas će biti zatraženo da navedete adresu e-pošte za svakog od vaših preporučivača i Submittable će ih direktno kontaktirati da podnesu svoju preporuku za vašu prijavu. Pisma preporuke se mogu poslati najkasnije do 8. marta.)

ROK ZA PRIJAVU: 01.03.2023.

Detaljnije na: http://www.mladiinfo.eu/2023/01/30/call-applications-2023-ochberg-fellowship/

Preuzeto sa: mladiinfo.me

Exit mobile version