Site icon mladibl.com

Promo video pod sloganom „Korupcija nije prihvatljiva“

Promo video pod sloganom „Korupcija nije prihvatljiva“

Promo video pod sloganom „Korupcija nije prihvatljiva“ snimljen je kao drugi segment projekta „YACE – Mladi u borbi protiv korupcije u zapošljavanju“, sa ciljem informisanja i podsticanja mladih u BiH da se više angažuju po ovom pitanju.

Projekat realizuje Centar za razvoj karijere Banja Luka, pod punim pokroviteljstvom Američke ambasade u BiH.

Video je sniman tokom decembra 2022.godine, a učestovali su influencerica Dijana Tepšić, influenceri Robert Dacešin i Mirza Mustafagić, predstavnik Transparency International BiH Damjan Ožegović, te učesnici i učesnice YACE akademije: Amila Herenda, Asja Garibović, Armin Rušidi, Biljana Lazić, Vuk Janošević i Filip Ćorić, koja se održala u decembru 2022.godine u Banjoj Luci, za 24 učesnika iz cijele BiH.

Cilj cjelokupnog „YACE projekta“ je podizanje svijesti potencijalnih žrtava korupcije, o modelima i načinima borbe protiv korupcije u zapošljavanju, kao i povećanje pažnje mladih i političkih aktera koji bi se trebali baviti problematikom ovog velikog problema današnjeg načina zapošljavanja u Bosni i Hercegovini. Projekat bi trebao promijeniti percepciju korupcije “kao nečega što se dešava i što se ne može promijeniti” u nešto što se treba i mora promijeniti, kako bi mladi u BiH imali podjednako kvalitetan život kao njihovi vršnjaci u ostatku Evrope.

Ujedno u toku je prikupljanje podataka za sprovođenje istraživanja „Stavovi mladih o korupciji u zapošljavanju“, koji je ujedno sljedeća etapa projekta:

Ukoliko želite učestvovati u istraživanju, možete pristupiti na linku: https://forms.gle/jgb4WemsUijeUEsPA

YACE projekat traje do aprila 2023.godine, kada je ujedno planirana prezentacija rezultata istraživanja i zatvaranje kampanje.

Link promo videa: https://www.youtube.com/watch?v=AhENxBHBH6U

https://www.youtube.com/watch?v=AhENxBHBH6U

Izvor: Saopštenje

Exit mobile version