Site icon mladibl.com

Gradska razvojna agencija predstavila dosadašnje projekte i najavila nove: U protekloj godini preko dva miliona KM uloženo iz inostranih fondova

Gradska razvojna agencija predstavila dosadašnje projekte i najavila nove: U protekloj godini preko dva miliona KM uloženo iz inostranih fondova

Gradska razvojna agencija organizovala je događaj pod nazivom „Otvorena vrata Gradske razvojne agencije“ za predstavnike lokalnih i republičkih institucija, udruženja građana, predstavnike kompanija i građane na kojima su predstavljeni neki od najvažnijih projekata ove agencije, ali najavljeni i budući projekti.

Svoja iskustva u saradnji na projektima sa Gradskom razvojnom agencijom iznijeli su direktorica Centra „Zaštiti me“ Zorica Vasilić, direktor Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slučanja i govora Saša Tatić, direktor Centra za razvoj i unapređenje sela Draško Ilić, direktor Tehničke škole u Banjoj Luci Vladimir Kuvalja, predstavnica kompanije „Elas“ Svjetlana Vukadinović, vršilac dužnosti šefa Odsjeka za privredu i preduzetništvo u Odjeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoja Grada Banja Luka Maja Knežević, kao i Maja Starčević, koja je zahvljajujući jednom od projekata CIDEA-e osnovala sopstveni biznis.

Na događaju je istaknuto da je samo u protekloj godini uloženo više od dva miliona KM iz evropskih i drugih inostranih fondova, a kroz razne projekte, obučeno više od 300 lica u sektoru tekstila, metala, građevine, ugostiteljstva i preduzetništva, koji su nakon obuke, i zaposleni u brojnim partnerskim kompanijama i javnim ustanovama.

Poseban osvrt napravljen je i na projekat „Poboljšanje pristupačnosti i dostupnosti zdravstvenih i socijalnih usluga za poboljšanje kvaliteta socijalne uključenosti djece i omladine sa smetnjama u razvoju“, koji je provođen u saradnji sa partnerima iz Banje Luke, Zadra i Podgorice.

Kako je navedeno, veliki značaj Agencije je i u razvoju Turističko-rekreativnog centra „Manjača“, kao i u pripremi za nominaciju za izbor najljepšeg sela na svijetu. Zahvaljujući tome, kako je rečeno – Svjetska turistička organizacija je napravila listu najboljih turistička sela na svijetu i među 52 sela, Krupa na Vrbasu je označena kao najljepše selo u BiH koje treba posjetiti u sljedećoj godini.

Direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović najavio je nove projekte i naglasio kako upravo ovih dana počinje realizacija jednog projekta na koji su veoma ponosni.

-Izdvojio bih jedan projekat, koji nam je prošao prije nekih desetak dana. To je projekat opremanja sredstvima za praktičnu nastavu banjalučke Tehničke škole. Projekat je vrijedan 700.000 KM. Riječ je o njemačkom fondu, koji će finansirati ovaj projekat, dok smo sa Evropskom unijom u pregovorima oko milionskog projekta za razvoj infrastrukture kulturnih i kreativnih industrija u Banjoj Luci. Još je rano da sve otkrivamo, ali za sve imamo podršku Velike Britanije jer nam u Banju Luku dolazi direktor Warner Bros studija, koji će biti podrška na razvojnom dijelu tog projekta – kazao je Milanović.

Najavljujući nove aktivnosti, on je naglasio da će i ove godine biti organizovan Dunavski biznis forum s obzirom na to da je prošlogodišnji imao jako dobar odjek.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version