Site icon mladibl.com

EndaVan BiH je opet u pokretu – Sljedeća stanica: Banja Luka

EndaVan BiH je opet u pokretu – Sljedeća stanica: Banja Luka

Banja Luka, 08.02.2023. – “EndaVan“ je putujući „karavan“ znanja u okviru kojeg stručnjaci iz kompanije Endava održavaju seriju besplatnih predavanja širom Bosne i Hercegovine. U srijedu, 15. februara s početkom u 18 sati, u konferencijskoj sali hotela Marriott u Banjoj Luci biće održan meetup na temu Meeting OWASP Compliance to Ensure Secure Code.

Tokom prezentacije, Aleksandar Bjelošević, Senior Tester iz Endavine kancelarije u Banjoj Luci, približiće prisutnima značaj cyber sigurnosti.

„Obzirom na sveprisutnost složenih cyber napada, mnoge kompanije ulažu sve više resursa kako bi osigurale svoje sisteme od reputacijskih i finansijskih gubitaka. Jedna od najčešće korištenih tehnika testiranja sigurnosti je testiranje penetracije web aplikacija. Ovaj tip testiranja pomaže u verifikaciji sigurnosti sistema, identifikaciji svih ranjivosti istih, te obima štete i razvoju strategija za ublažavanje potencijalnih prijetnji. To je nešto čime će se naš govornik baviti tokom svoje prezentacije,“ – navode organizatori.

Aleksandar Bjelošević je Senior tester u Endavi, sa više od 10 godina iskustva u IT industriji. Kako ističe, veliki je entuzijasta cyber-sigurnosti, te uživa u podučavanju i promovisanju svijesti i kulture sigurnosti.

Učešće na događaju je besplatno, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno prijaviti se za događaj na ovom linku.

Preuzeto sa: mreza-mira.net

Exit mobile version