Site icon mladibl.com

InciSion Bosna i Hercegovina raspisuje Konkurs za najbolji literarni rad

Nacionalna radna grupa InciSion Bosna i Hercegovina raspisuje Konkurs za najbolji literarni rad za sve studentice i studente medicinskog fakulteta i srodnih biomedicinskih nauka iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

Ove godine Konkursom obuhvaćene su tri teme koje ujedno najavljuju i predstojeće projekte InciSioN Bosna i Hercegovina:

  1. Ja, žena i hirurg
  2. „Dura est manus cirurgi, sed sanans.“ – Walter Map
  3. Donorstvo organa – najuzvišeniji čin humanosti

Svi tekstovi trebaju biti napisani na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku. Dužina teksta treba biti ograničena na tri kartice, do 5000 znakova. Svoje radove u Word dokumentu šaljete elektronski na: incision.bosniaherzegovina@gmail.com sa naznakom: „Prijava na literarni konkurs“. U sadržaju e-maila je potrebno navesti lične podatke (ime i prezime autora, broj telefona, fakultet, grad i država), a unutar word dokumenta ostaviti šifru po vlastitom izboru (primjer: mojrad23).

Pozivamo sve studentice i studente medicine i srodnih biomedicinskih nauka iz BiH i regiona da kroz ponuđene teme iskažu svoje stavove, kritičko razmišljanje, ali i umjetničku dušu koja se u njima krije, kao i svaki put uživat ćemo u čitanju vaših radova.

Sve radove ocijenit će stručni žiri kojeg čine: dr. Nura Bazdulj-Hubijar, jedna od najpoznatijih bh. književnica i doktorica medicine; prim.dr. Jasmina Hanjalić, specijalistica urgentne medicine i književnica te Adis Ahmethodžić (Sarajevski John Doe), poznati bh. književnik.

Prva tri mjesta vrijedno nagrađujemo, a ceremonija dodjele nagrada će biti upriličena u sklopu panela o kojem vam uskoro donosimo više informacija na našoj Facebook i Instagram stranici.

Rok za slanje radova je 16. februar 2023. godine do 23:59h.

Mnogo sreće svima!

Preuzeto sa: mreza-mira.net

Exit mobile version