Site icon mladibl.com

Prijavi se za učešće u #100DayChallenge-u

Javni poziv omladinskim organizacijama/udruženjima koja se bave mladima u BiH za učešće u stodnevnom izazovu

20.02.0-N2.1-10

Institut za razvoj mladih KULT (u daljnjem tekstu Institut) raspisuje Javni poziv omladinskim organizacijama/udruženjima koja se bave mladima u BiH, registriranim u skladu sa Zakonom o mladima Federacije BiH, Zakonom o omladinskom organizovanju Republike Srpske odn. Zakonom o mladima Brčko distrikta BiH, za učešće u stodnevnom izazovu razvoja lokalnih zajednica #100DayChallenge. Institut je jedna od vodećih nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se prvenstveno bavi pitanjima mladih.

ŠTA JE #100DayChallenge?

#100DayChallenge je inicijativa namijenjena timovima mladih ljudi uključenih u rad lokalnih omladinskih organizacija/udruženja koja se bave mladima u BiH, a koji ne žele biti pasivni posmatrači problema u svojim lokalnim zajednicama, već su spremni ponuditi konkretna rješenja s ciljem stvaranja boljih uslova za mlade u BiH.

Inicijativa se provodi od septembra 2020. godine do marta 2021. godine, a obuhvata:

Termini navedeni u javnom pozivu nisu konačni, Institut zadržava pravo izmjene u terminima aktivnosti, o čemu će odabrani učesnici/e biti pravovremeno obaviješteni.

TROŠKOVI?

Ako vam ovaj poziv zvuči primamljivo, ali niste sigurni ko će to sve platiti, nema potrebe za brigu!

Institut za razvoj mladih KULT snosi troškove prijevoza, smještaja, hrane i materijala za sve timove.

KOME JE NAMIJENJEN OVAJ POZIV?

Ako si mlada osoba u dobi od 18-30 godina, uključena u rad lokalne omladinske organizacije/udruženja koji se bavi mladima u BiH, svjesna i suočena sa problemima u svojoj lokalnoj zajednici, a spremna da preuzmeš stvar u svoje ruke onda je ovo prilika za tebe.

Okupi tim od 5 osoba, istražite svoju lokalnu zajednicu i zajedno se prijavite na #100DayChallenge.

Prijaviti se možete ako ispunjavate sljedeće uslove:

KAKO SE MOGU PRIJAVITI?

Ukoliko ste zainteresirani za učešće u #100DayChallenge, ispunjavate navedene kriterije, želite dokazati da baš vaša zajednica zaslužuje promjene, a vaš tim nagradu potrebno je da pratite sljedeće korake:

(NAPOMENA: Zadatak se mora uraditi timski. Svi članovi/ce tima treba da se pojave. Video ne treba trajati duže od pet minuta.)

Jasan plan u stodnevnom izazovu, odnosno vašoj lokalnoj građanskoj inicijativi (LGI) uslov je za učešće u #100DayChallenge-u.

Da bi LGI ušao u razmatranje mora da ispunjava sljedeće kriterije:

LGI treba odgovoriti na izazove iz zajednice unutar minimalno tri navedene teme:

Udio Instituta za provođenje lokalne građanske inicijative ne prelazi 2.000,00 KM po timu.

(NAPOMENA: Sredstva iz ovog Javnog poziva ne uključuju troškove poreza na dodanu vrijednost, PDV. Sva pravna lica koja dobiju ova sredstva mogu ostvariti pravo na povrat PDV-a preko Uprave za indirektno oporezivanje.)

Institut zadržava pravo da finansira bilo koju ili nijednu od prijavljenih lokalnih građanskih inicijativa u slučaju da nijedna od prijava ne ispunjava kriterije.

Dodatne informacije možete dobiti i putem telefona 033 778 763 ili na email zorana.tovilovic@kultbih.org

Prijaviti se možete do 30. septembra 2020. godine do 23.59 sati.

Preuzeto sa: mladi.org

Exit mobile version