Site icon mladibl.com

Prijavite se za IST program stažiranja u Austriji

Prijavite se za IST program stažiranja u Austriji

Austrijski institut nauke i tehnologije nudi IST program stažiranja za međunarodne studente. Program je otvoren u određenim oblastima. Ova međunarodna plaćena praksa je jednogodišnji program za studente da steknu radno iskustvo u svojim oblastima pod stručnim nadzorom i okruženjem.

OBLAST: biologija, informatika, nauka o podacima i naučno računarstvo, fizika, matematika, neuronauka

OPIS: IST Austrija je već dom za studente iz više od 70 država. IST podstiče različite kulture i ima raznoliko okruženje za učenje. Institut ima profesore i docente svjetske klase. Rad pod njihovim nadzorom biće udarac u budućnost odabranih kandidata. Ovo je najbolja prilika za sadašnje studente koji treba da se podvrgnu istraživačkom projektu. Program stažiranja IST-a u Evropi ne obuhvata samo istraživačke aktivnosti, već i niz društvenih aktivnosti kako bi vrijeme stažista učinilo nezaboravnim i vrijednim. Stažisti će takođe dobiti priliku da prisustvuju godišnjem roštiljanju u Institutu za nauku i tehnologiju u Austriji kako bi se uspostavila dobra veza između stažista, istraživača i drugih članova IST-a.

Stažiranje može pružiti dragocjeno radno iskustvo u novom i izazovnom okruženju, pomažući da se razviju nove vještine i unaprijede postojeće. Štaviše, on takođe pruža mogućnost umrežavanja sa profesionalcima u industriji, što će biti od koristi u pronalaženju budućih prilika za karijeru.

USLOVI: Kandidati moraju biti studenti osnovnih ili master studija, ili već imati diplomu nekog od ova dva nivoa studija.

Diploma mora biti u prirodnim ili računarskim naukama, matematici ili bilo kojoj disciplini koja je povezana sa njima.

Kandidati moraju imati sertifikat o poznavanju engleskog jezika (bilo koji).

Moraju biti zainteresovani za oblast istraživanja za koju se prijavljuju.

Kandidati moraju znati za istraživački projekat koji žele da odaberu za IST program stažiranja.

NAČIN PRIJAVE: Zainteresovani kandidati prije prijave moraju pronaći istraživačku grupu na sajtu https://phd.pages.ista.ac.at/all-research-groups/ .

Nakon pronalaska istraživačke grupe, kandidat treba da pošalje e-mail direktno lideru istraživačke grupe u koji mora biti uključeno:

– kratak uvod u prošlost i motivaciju da radite sa njima;

– priložena biografija (u PDF formatu), u kojoj se navodi relevantno iskustvo, istorija obrazovanja;

– mogući datumi za vašu praksu;

Ukoliko je grupa zainteresovana da ugosti kandidata kao naučnog pripravnika u svojoj grupi, on/ona ili njegov/njen asistent će se javiti kandidatu u vezi sa daljim koracima.

ROK ZA PRIJAVU: Bez roka

Detaljnije na: https://phd.pages.ist.ac.at/scientific-internships/

Preuzeto sa: mladiinfo.me

Exit mobile version