Site icon mladibl.com

Banski dvor: Peta jubilarna majstorska radionica za mlade pijaniste „Viva la musica“

Banski dvor: Peta jubilarna majstorska radionica za mlade pijaniste „Viva la musica“

U Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor dane vikenda, tačnije 4. i 5. februara, biće održana peta jubilarna majstorska radionica za mlade pijaniste osnovnih i srednjih muzičkih škola pod nazivom „Viva la musica“.

Radionicu će, kao i do sada, voditi banjalučka pijanistkinja i muzički pedagog Jasna Đurović.

-Cilj radionice je omogućiti mladim pijanistima razvoj tehnike i interpretacije, te ukazati na načine vježbanja koji daju bolje rezultate. Svaki polaznik će imati jedan ili dva individualna časa, u zavisnosti broja prijavljenih.Polaznici mogu da se prijave na mejl: jasna74.jd@gmail.com do utorka 31. januara, a privilegiju da učestvuju u ovoj besplatnoj radionici dobiće prvih 15 zainteresovanih i prijavljenih polaznika koji su u prijavi na navedenu mejl adresu dužni dostaviti kratku biografiju i kontakt telefon – naavedeno je u saopštenju.

Dodaoju kako, polaznici koji budu izabrani trebaju pripremiti jedno ili više djela iz klavirske literature.

-Radionica će biti održana u Vijećnici Banskog dvora, a o preciznim terminima i satnici svi prijavljeni će biti blagovremeno obavješteni. Završni koncert i dodjela diploma biće održan 5. februara u 18.00 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, a na konceru će nastupiti najtalentovaniji i najuspješniji polaznici – dodaju uz Banskog dvora.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version