Site icon mladibl.com

Otvorene prijave za program za mlade „Odvaži se, jer te se tiče“

Otvorene prijave za program za mlade „Odvaži se, jer te se tiče“

„Odvaži se, jer te se tiče“ je program za mlade lidere i liderke koji će mladima iz Srbije, Bosne i Hercegovina i Crne Gore pomoći da steknu znanja i veštine za stvaranje prostora za društveno delovanje. Prostor za promene, ma koliko one bile, se ne dodeljuje on se kreira i osvaja, prijave za program su otvorene!

Ukoliko imaš između 18 i 30 godina i želiš da se uključiš u procese unapređenja svoje zajednice i društvenih promena kroz pisanje, zagovaranje, aktivizam, politiku, udruživanje, edukaciju ili umetnost – ovo je prilika za tebe.

Imaš ideje, energiju i želju da se uključiš u procese koji donose promene, ali ne znaš odakle da počneš? Želiš da se baviš temom koja te pokreće? U potrazi si za saveznicima i saveznicama i potrebno ti je da imaš nekog na koga možeš da računaš? Hoćeš da naučiš kako da ideje sprovedeš u delo, kao i da stvaraš i gradiš nešto svoje ili da naučiš kako da to radiš zajedno sa drugima?

Ukoliko je odgovor na neka od ovih pitanja: da, i želiš da saznaš šta ti sve stoji na raspolaganju i kako to da iskoristiš onda se prijavi na naš program koji će ti pomoći da stekneš nove veštine.

Zajedno sa VII Academy iz Sarajeva, Inicijativa je kreirala program „Odvaži se: jer te se tiče“ // (“Be Bold: It’s up to you”) koji je namenjen odvažnim mladim ljudima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine koji želje da budu aktivni učesnici društvenih promena.

Incijativa veruje da su mladi ljudi ključni faktor u procesu razvoja i unapređenja demokratske kulture, zbog toga želimo da te naučimo kako da svoje ideje sprovedeš u delo uz sticanje praktičnih veština koje će ti pomoći da doprineseš razvoju i unapređenju svoje zajednice. Tražimo odvažne i odlučne učesnike i učesnice koji će učešćem na programu steći znanja i veštine koje će im omogućiti bolje razumevanje uloge i posla civilnog društva.

Ukupno 40 mladih će dobiti priliku da učestvuje u programu koji počinje 19.februara i traje 6 nedelja. Program je intenzivan i u hibridnom režimu. Program vode vrhunski stručnjaci, umetnici, nagrađivani aktivisti kao i profesori iz SAD, sa Univerziteta Northeastern i Harvard. Prva, druga, i peta nedelja su online, dok se treće i četvrte nedelje družimo uživo u Beogradu (4 -12.marta, 2023). Inicijativa pokriva sve putne troškove uključujući smeštaj i hranu.

Neke od stvari koje ti nudimo da naučiš su:

Za vreme programa napisaćeš projekat, te ukoliko bude jedan od najboljih dobićeš finansijsku podršku da ga ostvariš.

Ukoliko želiš da radiš na unapređivanju svog znanju i veština, da se družiš i sarađuješ sa mladima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine onda je program “Mladi osvajaju prostor za civilno delovanje” pravi program za tebe!

Budi promena koju želiš da vidiš u društvu!

Poziv je otvoren do 30. januara za sve mlade od 18 do 30 godine koji dolaze iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Ukoliko si zainteresovan/a pošalji nam CV i motivaciono pismo koje treba da sadrži jednostavan opis ideje koja ti je važna (max. 500 reči) na konkurs@yihr.org.

Program je realizovan uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u okviru BOLD programa. BOLD lideri implementiraju projekte u svojim zajednicama i pružaju podršku jedni drugima u njihovom naporu da naprave pozitivnu promenu. Američka ambasada podržava BOLD lidere nudeći američke obrazovne i kulturne razmene, radionice i obuke, osnovno finansiranje projekata, te angažman i povezivanje sa istomišljenicima.

Preuzeto sa: yihr.rs

Exit mobile version