Site icon mladibl.com

Besplatan seminar za preduzetnike na temu pripreme projekata

Besplatan seminar za preduzetnike na temu pripreme projekata

Priprema projekata po project cycle management (PCM) metodologiji, priprema prijedloga projekta za domaće i meuđnarodne pozive.

BESPLATNI SEMINAR ZA OBRTNIKE I OSTALA ZAINTERESIRANA LICA NA TEMU

PRIPREMA PROJEKATA PO PROJECT CYCLE MANAGEMENT (PCM) METODOLOGIJI, PRIPREMA PRIJEDLOGA PROJEKTA ZA DOMAĆE I MEĐUNARODNE POZIVE

Nakon uspješno održanog prvog i drugog modula edukacije U Mostaru i Tuzli, OK SBK/KSB ima čast biti domaćin OK FBIH prilikom održavanja 3 i 4 modula seminara i to na temu:

PRIPREMA PROJEKATA PO PROJECT CYCLE MANAGEMENT (PCM) METODOLOGIJI (Modul 3 i Modul 4). – PRIPREMA PRIJEDLOGA PROJEKTA ZA DOMAĆE I MEĐUNARODNE POZIVE

Treći i četvrti dio modula predstavljaju jednu povezanu cjelinu. Polaznici će biti upoznati s pozivima od strane domaćih i međunarodnih donatora i institucija na koje se mogu prijaviti. Polaznici će raditi samostalno ili u grupama na projektnoj dokumentaciji te uz stručno vođenje i usmjeravanje predavačice popuniti projektnu prijavu. Zajedno će se analizirati problem i ciljeve pojedinog projekta, odrediti rizike i detaljno proći kroz projektne aktivnosti i proračun. Cilj je pripremiti projektnu aplikaciju za određeni poziv, te aplicirati za sredstva nakon što neki od donatora uputi poziv za projekte.

Program će obuhvatiti:

METODE RADA

Kratki uvod s PowerPoint prezentacijom nakon kojeg slijedi radionica s vježbama na konkretnim primjerima uz stalno aktivno učešće svakog polaznika. Razgovori i diskusije, grupne vježbe i konzultacije s primjerima iz prakse. Voditeljica u kratkim teoretskim blokovima tumači ključne koncepte, potom slijedi praktični rad.

Seminar će se održati u Kreševu 26.01.2023. (četvrtak) Hotel ADRIALE, Kraljice Katarine b.b. 71 260 Kreševo, s početkom u 10:00 sati. Modul 4. kao nastavak Modula 3. će se održati 6.2.2023 o čemu će više detalja biti rečeno na samom seminaru.

Broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete najkasnije do 24.1.2023. na mail adresu:

obrtnicka.komora.fbih@gmail.com
okomoraksbsbk@gmail.com ili
broj mobitela: 063 809 849
063 363 425
Svaki polaznik po završetku radionice primit će certifikat.

Voditeljica radionice je Josipa Terzić vlasnica je APRIORI BH – Agencije za profesionalno usavršavanje, event management i komunikacije. Do sada je vodila radionice za Američki kutak u Mostaru, Asocijaciju poduzetnika Hercegovine, Mozaik Sarajevo, Hilfswerk International Sarajevu, Projekt YourJob, Caritas Mostar i brojne druge privatne tvrtke. Posljednjih pet godina samoinicijativno je mentorirala i stručno usmjeravala +30 mladih osoba koje su bile na prekretnici u karijeri.

Preuzeto sa: akta.ba

Exit mobile version