Site icon mladibl.com

Objavljena konačna rang-lista studenata koji su konkurisali za stipendiju iz Fonda „Dr Milan Jelić“ za akademsku 2022/2023. godinu

Objavljena konačna rang-lista studenata koji su konkurisali za stipendiju iz Fonda „Dr Milan Jelić“ za akademsku 2022/2023. godinu

​Na konkurse Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Fonda „Dr Milan Jelić” za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2022/2023. godinu pristiglo je ukupno 334 prijave za sva tri ciklusa studija od čega je 306 prijava zadovoljilo uslove propisane konkursima.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini dodijeljeno je ukupno 83 stipendije za akademsku 2022/2023. godinu u mjesečnom iznosu od 400,00 KM za 9 mjeseci studija, dok je za studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu dodijeljeno ukupno 47 stipendija. Mjesečni iznos stipendije studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Pepublici Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori iznosi 500,00 KM i 800,00 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu.

Dobitnici stipendije Fonda „Dr Milan Jelić” u kategoriji inostranih studenata prvog ciklusa studija za tekuću akademsku godinu uspješni su studenti prestižnih univerziteta Leiden University, London School of Economics and Political Science i University of Rochester.

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima, od ukupno 18  prijava, dodijeljeno je 6 godišnjih stipendije u iznosu od po 5.000,00 KM, dok je studentima trećeg ciklusa studija dodijeljeno 11 godišnjih stipendija, od ukupno 37 prijava, u iznosu od po 10.000,00 KM za tekuću akademsku godinu.  

Od nastanka ideje o dodjeljivanju stipendija Fonda „Dr Milan Jelić” dodijeljeno je 2.642 godišnje stipendije studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu u ukupnom iznosu od preko 12.8 miliona KM. Godišnji grant za dodjelu stipendija najuspješnijim studentima iz Fonda „Dr Milan Jelić” iznosi 750.000,00KM.

Konačnu rang-listu studenata prvog ciklusa studija možete pogledati ovdje

Konačnu rang-listu studenata drugog ciklusa studija možete pogledati ovdje

Konačnu rang-listu studenata trećeg ciklusa studija možete pogledati ovdje

Studenti koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija biće blagovremeno obavješteni o načinu i terminima potpisivanja ugovora o stipendijama.

Pregled bodovanih rezultata studenata prvog ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete pogledati ovdje 

Pregled bodovanih rezultata studenata drugog ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete pogledati ovdje 

Pregled bodovanih rezultata studenata trećeg ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete pogledati ovdje

Preuzeto sa: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske

Exit mobile version