Site icon mladibl.com

Poziv preduzećima i preduzetnicima za učešće u programu „Erasmus za mlade preduzetnike“

Poziv preduzećima i preduzetnicima za učešće u programu „Erasmus za mlade preduzetnike“

Kroz međunarodnu saradnju lakše do novih kontakata i tržišta EU

Eda – Agencija za razvoj preduzeća je objavila javni poziv za učešće malih i srednjih preduzeća i preduzetnika iz BiH u programu Evropske unije „Erasmus za mlade preduzetnike“. Riječ je o programu prekogranične razmjene koji preduzećima i preduzetnicima iz BiH pruža priliku da sarađuju sa ozbiljnim i posvećenim novim preduzetnicima iz drugih zemalja na razvoju novih poslovnih ideja, upoznavanju novih tržišta i uspostavljanju kontakata, čime postaju dio evropske mreže uspješnih preduzetnika.

Prijaviti se mogu sve osobe iz BiH koje su vlasnici ili članovi uprave malog ili srednjeg preduzeća, imaju više od tri godine preduzetničkog iskustva, koje su voljne da podijele svoje znanje i iskustvo sa novim preduzetnikom.

Zainteresovanim preduzećima i preduzetnicima iz BiH, Eda – Agencija za razvoj preduzeća pruža tehničku podršku prilikom registracije u evropsku bazu preduzetnika, ostvarivanju kontakta i definisanju plana posjete odabranog preduzetnika iz inostranstva, nakon čega ta osoba dolazi u mjesto poslovanja preduzeća/preduzetnika. Saradnja teče po usaglašenom planu koji doprinosi ostvarenju ciljeva kako preduzeća/preduzetnika domaćina, tako i mladog preduzetnika iz inostranstva.

U bazi podataka programa „Erasmus za mlade preduzetnike“ je registrovano preko 12.000 preduzetnika domaćina i preko 20.000 mladih preduzetnika iz 45 država, a do sada je uspješno realizovano preko 10.000 posjeta.

Preduzeća i iskusni preduzetnici iz BIH koji žele da dobiju detaljnije informacije o programu i načinu prijavljivanja, treba da najkasnije do utorka, 31.1.2023. popune online obrazac: https://bit.ly/EYE-januar2023

Za više informacija o programu i načinu prijave molimo kontaktirajte Edu – Agenciju za razvoj preduzeća (kontakt osoba Pavle Miovčić pavle.miovcic@edabl.org, telefon 051/300-241).

Izvor: Saopštenje

Exit mobile version