Site icon mladibl.com

Namijenjeni svim sugrađanima: Različiti programi podrške u Centru za porodicu

U Centru za porodicu sugrađanima su dostupni različiti programi podrške, a preko 616 korisnika koristilo je usluge ovog centra tokom prošle godine.

Riječ je o izdvojenoj jedinici Centra za socijalni rad, u kojoj građani imaju priliku da dobiju usluge socijalne i porodično-pravne zaštite namijenjene djeci i porodici.

Cilj osnivanja Centra za porodicu, koji od početka prošle godine radi u novom prostoru koji je Grad dodijelio – jeste poboljšanje kvaliteta života socijalno ranjivih kategorija stanovništva na području našeg grada.

-Nastao je kao ideja iz potrebe za unapređenjem usluga socijalne i porodične zaštite djece i porodice, a potreba se ogledala u obezbjeđivanju adekvatnog prostora za rad, kao i organizacije rada profesionalaca i službi i uvođenja novih usluga – ističu u Centru.

Tako u Centru za porodicu pružaju sljedeće usluge:

-Centar za porodicu je namijenjen osobama svih životnih dobi, a naša orijentacija je i razvijanje usluga za lica treće životne dobi, koje takođe mogu da se pružaju u novom prostoru – zaključili su iz ovog centra.

Podsjećamo, Centar za porodicu nalazi se u Ulici Josifa Pančića broj 8, u poslovnom prostoru koji je u potpunosti adaptiran, opremljen i funkcionalan za rad. Usluge savjetovanja su potpuno besplatne.

Centar za porodicu otvoren je svaki radni dan, a sve informacije mogu se dobiti i na kontakt telefone: 051/498-174; 051/498-176; 051/498-177; 051/498-178.

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Banje Luke usvojena je Informacija o Centru za porodicu.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version