Site icon mladibl.com

Otvoren poziv za učešće u Programu „Šema Evropske unije za mlade profesionalce“

​U okviru Programa „Šema Evropske unije za mlade profesionalce” objavljen je poziv za prijavu državnih službenika za učešće na prvom od dva planirana ciklusa obuka koje će se organizovati kroz ovaj program. Poziv je otvoren do 20. septembra 2020. godine.

Program je usmjeren na izgradnju stručnih kapaciteta i pripremu nove generacije državnih službenika i kreatora politika koji će biti zaduženi za proces pridruživanja i koji će pokretati i voditi buduće promjene u svojim društvima, naročito one koje se zahtijevaju Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i pristupanjem pregovaračkom procesu. Takođe, Program za cilj ima i podsticanje njihove međusobne povezanosti i mobilnosti kroz programe razmjene unutar BiH i programa za mobilnost na Zapadnom Balkanu.

Od 2020. do 2022. organizovaće se dva ciklusa obuka za ukupno 50 državnih službenika sa svih nivoa vlasti u BiH (25 po ciklusu). Ukupni angažman učesnika po ciklusu je osam sedmica tokom šest mjeseci, a troškove učešća u Programu snosi organizator.

U prvom ciklusu, raspored dešavanja je sljedeći:

Kako bi kandidat bio uzet u obzir prilikom odabira, potrebno je:

Više informacija o ovom programu, prijavne obrasce i uputstva, svi zainteresovani mogu pronaći na sljedećem linku: https://eu4wb6.com/.

Preuzeto sa: Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju

Exit mobile version