Site icon mladibl.com

Banjaluka obara rekorde u posjećenosti: Stvarne cifre više nego DUPLO VEĆE

Banjalučki turizam gotovo da se skroz oporavio, tvrde iz TOBL-a.

Iz Turističke organizacije Grada Banjaluka kažu da je za 11 mjeseci ove godine bilo gotovo 132 hiljade noćenja, što je više nego 2019., kada je bila rekordna turistička sezona i kada je zabilježeno 136 hiljada noćenja.

“Očekujemo da ćemo premašiti rekordnu godinu, jer smo do sada imali i skoro 85 hiljada dolazaka. Slobodno možemo reći da su svi smještajni kapaciteti u Banjaluci popunjeni. Vjerujemo da ćemo premašiti i novogodišnji doček, kada je u gradu bilo oko 70 hiljada ljudi za dvije noći, prema podacima iz Gradske uprave. Ove godine moglo bi biti i mnogo više”, kaže za MONDO Branka Branković, stručna saradnica za odnose s javnošću u TOBL-u.

Broj noćenja u Banjaluci je zvanična informacija Republičkog zavoda za statistiku.

“Međutim, zbog kontinuiranog problema koji je prisutan dugi niz godina, a to je da se ne prijavljuju svi gosti, kako u registrovanim smještajnim kapacitetima, tako i onima iz sive zone, ova brojka je svakako mnogo veća i do dva i po puta”, dodaje Branković i objašnjava:

“Kada je riječ o ciframa iz 2020. – Banjaluka je tada za 12 mjeseci zabilježila oko 86 hiljada noćenja, i po tome možemo vidjeti da je ova sezona zaista uspješna i da rastu i brojevi noćenja i dolazaka”.

“Ovome su mnogo doprinijeli i sama turistička ponuda, ali i digitalna promocija, a velika je prednost i banjalučki Aerodrom koji je povezan sa brojnim gradovima zapadne Evrope i vidljiv je rast broja dolazaka iz tih gradova.

Imali smo goste iz Skandinavije, zapadne Evrope, ali i sa istoka – iz Turske, Grčke, Moskve… zahvaljujući dobroj putnoj povezanosti Banjaluke i Beograda avio linijom, a Beograda sa ostalim gradovima, Banjaluka je postala interesantna turistička destinacija za goste sa istoka”, ističe naša sagovornica.

Podsjećamo, za Novu godinu na Trgu Krajine nastupa Goca Tržan i Legende.

(MONDO)

Preuzeto sa: mondo.ba

Exit mobile version