Site icon mladibl.com

Muzički kaleidoskop Etno grupe „Iva“ u utorak u Banskom dvoru, ulaz besplatan

Koncert Muzički kaleidoskop Etno grupe „Iva“ biće održan u utorak, 13. decembra u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom u 20.00 časova.

Kako je saopšteno iz ove ustanove ulaz je besplatan, a pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora, svakim radnim danom, osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Gosti na koncertu će biti: Kamerni hor „Kerubini“ Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci, Albert Savić (saksofon), Dejan Đurković (gitara), Uroš Kostić (klarinet), Asmir Turčinhodžić i Baba Djex Tribe (perkusije), Alan Husein i Krispin Ivić (trube), Radovan Ivanović (harmonika) , Branislav Vidović, Matija Antonić, Jovan Erceg (vokali).

Inače, Etno grupa “Iva“ ima za cilj očuvanje tradicionalnog srpskog muzičkog blaga u originalnom obliku ali i kroz moderne aranžmane u stilu ethno fusion jazz rock.

Na repertoaru etno grupe «Iva» nalaze se vokalna i vokalno-instrumentalna djela iz oblasti srpske narodne i duhovne muzike, ali i tradicionalne muzike drugih naroda sa prostora Balkana. Idejni tvorac i umetnički rukovodilac je prof. dr Saša Pavlović.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version