Site icon mladibl.com

Srijedom na Filozofskom: Zašto je važno da „pravi čovjek dođe na pravo mjesto“

SRIJEDOM NA FILOZOFSKOM, predavanje ZAŠTO JE VAŽNO DA „PRAVI ČOVJEK DOĐE NA PRAVO MJESTO“: ZNAČAJ KVALITETNE PROFESIONALNE SELEKCIJE I KAKO IZGLEDA U PRAKSI?

❓ Zašto je važno da „pravi čovjek dođe na pravo mjesto“: značaj kvalitetne profesionalne selekcije i kako izgleda u praksi?

👉 ODLUČILI SU DA ZAPOSLE MILANU MILANOVIĆ JER IM JE BILA „SLATKA“ TOKOM INTERVJUA.

❓ Međutim, šta se zapravo dešava kada profesionalnu selekciju vršimo samo na osnovu „osjećaja iz stomaka“?

Radna pozicija: knjigovođa

Jedna od najvažnijih crta ličnosti za ovo radno mjesto: savjesnost u poslu

Istraživanja su pokazala da intervju nije dovoljan za procjenu savjesnosti kandidata, a savjesnost u poslu je jako bitna jer je najbolji prediktor radne uspješnosti, od svih crta ličnosti. Kako onda objektivno procijeniti da li će Milana savjesno pristupati radnim obavezama?

Da se ne bi dešavalo „očarao pa razočarao“, Alphabet Group tim tokom selekcijskog procesa koristi naučno utemeljene instrumente procjene pomoću kojih dobija objektivne, kvalitetne i pouzdane podatke o kompetencijama kandidata koje su ključne za predviđanje radne uspješnosti.

Što je proces selekcije kvalitetniji – zaposleni je zadovoljniji, motivisaniji, uspješniji i produktivniji u radu.

Međutim, kako pronaći i privući kvalitetne kandidate? Kako prepoznati koje kompetencije su važne za određenu poziciju i kako ih objektivno procijeniti? Kako izgledaju testovi koje koristimo?

Pored odgovora na prethodna pitanja i dijeljenja dobrih praksi u regrutaciji i selekciji, razgovaraćemo i o najčešćim greškama u procesu selekcije, ali i posljedicama neadekvatne selekcije.

📍 Pridružite nam se 30.11.2022. godine na Filozofskom fakultetu, u 12 časova u amfiteatru 216 u sklopu naše Srijede na Filozofskom i saznajte koliko dugo se Milana Milanović zadržala u datom preduzeću.

O Alphabet Group – @alphabetgroup_

Predavači:

👉 Mr Gojko Rodić, ekonomista, Managing Partner

👉 Jovana Šuman, MA psihologije, HR Consultant

👉 Branka Kajiš, MA psihologije, Recruitment Specialist

Preuzeto sa: Instagram @filozofski_fakultet_banjaluka

Exit mobile version