Site icon mladibl.com

Kada internet nije sigurno mjesto za učenje i razonodu

ORANGE THE WORLD!

Prof. dr Ivana Zečević je redovna profesorica na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, na Katedri za psihologiju.

Uža naučna oblast kojom se bavi je Pedagoška i školska psihologija. Duži niz godina svoja interesovanja usmjerava u istraživanja koja su vezana za navike djece i mladih na internetu i nasilje nad i među djecom. Posebno se bavi izradom preventivnih programa u ovoj oblasti.

Učestvovala je u radnim grupama koje su se bavile izradom smjernica za postupanje u slučajevima nasilja nad i među djecom, kao i izradom edukativnih sadržaja na temu zaštite djece i mladih na internetu. Prof. dr Ivana Zečević je i koordinatorica Savjeta za rodnu ravnopravnost na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u BiH osporavanjem rodnih stereotipa III” i projekta “Budućnost za mlade: Mladi kao lideri obrazovanja životnih vještina na Balkanu”, koji podržava Vlada Švicarske, Oak Fondacija, Austrian Development Agency i CARE International Balkans.

Preuzeto sa: Instagram @perpetuummobilebl

Exit mobile version