Site icon mladibl.com

“Movember”: Ove godine akcija za Milu Tešića iz Trna

U okviru ovogodišnjeg “Movembera” u Banjaluci biće prikupljane humanitarne donacije za Milu Tešića (1978. godište) iz Trna, oca dvoje djece, koji je u teškoj je materijalnoj situaciji, a pacijent je Klinike za onkologiju UKC RS.

Zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji Budimo ljudi, neformalna grupa građana Superbrke prikuplja humanitarne donacije za Milu na:

Broj žiro računa HO Budimo ljudi:
BAM 3383502257483613
Dolar: BA393383504857447654. SWIFT UNCRBA
EUR: BA393383504857448527

Podsjećamo da je Movember internacionalna humanitarna kampanja koja za cilj ima prikupljanje sredstava za liječenje oboljelih od karcinoma testisa i prostate ali i podizanje svjesti o važnosti samopregleda i preventivnih pregleda testisa i prostate za muško zdravlje.

“Pod sloganom “Glancaj svoje kugle” neformalna grupa građana Superbrke, devetu godinu za redom realizuje Movember u Banjaluci, a mjesečnu kampanju završavamo 30. novembra uz tradicionalnu humanitarnu aukciju, na kojoj će biti ponuđeni foto portreti kandidata za priznanje Superbrko godine, kojeg bira žiri sastavljen od partnera i prijatelja banjalučkog Movembera”, kažu organizatori u saopštenju.

Ove godine žirijem će predsjedavati poznati banjalučki glumac, producent, umjetnički direktor Dječjeg pozorišta RS, čuveni krotitelja konja, suprug i otac Duško Mazalica, koji je dugogodišnji prijatelj banjalučkih Superbrka. Duško je zaštitno lice devetog banjalučkog Movembera.

“Uskoro će biti objavljeni detalji u vezi sa završnicom ovogodišnjeg Movembera u Banjaluci, a u međuvremenu predlažemo svim muškarcima da pametno ubiju pola sata ili sat u banjalučkoj Klinici “Stetik”, gdje tokom novembra, a u okviru Movembera, mogu obaviti besplatan preventivni ultrazvučni pregled testisa.

Poražavajuće je saznanje da bi u više od 85% slučajeva oboljelih muškaraca ishod liječenja bio pozitivan pa i bez značajnih posljedica, ukoliko bi se redovno upražnjavali samopregledi i godišnji preventivni pregledi – zato podvlačimo: “glancanje kugli” ne smije biti tabu!”, ističu Superbrke.

(MONDO)

Preuzeto sa: mondo.ba

Exit mobile version