Site icon mladibl.com

Novu gradsku plažu u Banjaluci građani koriste kao park i izletište

Banjalučani i nakon ljetne sezone posjećuju gradsku plažu u Srpskim Toplicama, potvrdili su to iz Gradske uprave za “Nezavisne novine”.

Kako oni kažu, novu gradsku plažu u Srpskim Toplicama sugrađani koriste i kao park i izletište, koje će zasigurno posjećivati tokom svih godišnjih doba.

“To je dokazao jesenji period, jer je tokom svih sunčanih dana ovaj lokalitet posjetio veliki broj naših sugrađana, posebno u dane vikenda”, istakli su oni.

Prema njihovim riječima, kada je riječ o samoj plaži i o mobilijaru koji se nalazi na istoj, on je sada u izuzetno dobrom stanju.

“Nova plaža u Srpskim Toplicama, ubrzo po otvaranju, našla se na meti nesavjesnih pojedinaca, koji su uništili mobilijar, ali je isti odmah očišćen”, podsjetili su oni.

Kada je riječ o zimskom periodu, kako kažu, plan je da sav mobilijar kod kojeg može da nastane oštećenje usljed niskih temperatura i rasta nivoa rijeke Vrbas, bude uklonjen.

“Tako da će predstavnici Gradske uprave i nadležnog Odjeljenja u narednom periodu da demontiraju kabine i tuševe, ali će, pored toga, ova lokacija ostati pristupačna i tokom toplijih, zimskih dana svim našim sugrađanima”, pojasnili su oni.

Dodaju da u zimskom periodu nisu planirani nikakvi sadržaji, ali sa dolaskom proljetnih dana gradska administracija ima u planu veliki broj aktivnosti na ovom lokalitetu, koji će svakako upotpuniti sve one sadržaje koje Gradska uprava organizuje.

“Uz sve to, biće nastavljeno i uređenje obale rijeke Vrbas na potezu od plaže u Srpskim Toplicama prema restoranu Alibaba”, kazali su iz gradske uprave, te dodali da je plan da u narednoj godini gradska administracija uz pomoć donatora uredi i popularnu “Vrućicu”.

Kako je jedna Banjalučanka potvrdila za “Nezavisne novine”, u toplijim jesenjim danima plaža u Srpskim Toplicama posjećuje veliki broj mještana.

“Često posjetim ovu plažu i uživam u lijepom pogledu, takođe primjećujem da dosta roditelja dolaze ovdje sa djecom i kućnim ljubimcima”, kazala je ona te je dodala da je ovo mjesto izuzetno lijepo i opuštajuće, kako za odrasle i djecu, tako i za životinje.

Preuzeto sa: nezavisne.com

Exit mobile version