Site icon mladibl.com

3 najbolja besplatna alata za uklanjanje objekata sa fotografija

Ako si ikada morao/morala ukloniti objekat sa fotografije, onda znaš da se to može učiniti bez potrebe za bilo kakvim alatima osim običnog uređivača fotografija i određenog znanja. Nažalost, ovaj proces može biti težak i dugotrajan, a da ne spominjemo i komplikovan ako to nikada prije nisi radio/la.

Umjesto da prolaziš kroz probleme sa svim tim, ili čak da instaliraš namjenski program na svoj računar, zašto ne bi umjesto toga koristio/la jedno od ovih online rješenja? Besplatna su i rade brzo.

TinyWow

TinyWow je web stranica koja ima ogroman raspon različitih alata poput ovog za uklanjanje objekata i može biti nevjerovatno korisna za čitav niz različitih zadataka. Na primjer, možeš ga koristiti za pretvaranje PDF-ova u slikovne datoteke. Ovdje je, međutim, odličan jer ti omogućava da brzo i jednostavno ukloniš objekt sa fotografije. Sve što treba da uradiš je da učitaš fotku koju želiš da prilagodiš, recimo sa telefona ili računara. Bićeš odveden/a na ekran za uređivanje slika gdje možeš crtati preko suvišnog objekta. Web servisu će trebati trenutak da obradi tvoju sliku, a zatim ćeš svoju novu sliku s uklonjenim objektom spremiti za rad.

Slike koje otpremiš i potom kreiraš čuvaju se samo sat vremena, ali to je više nego dovoljno vremena za gotovo svačije potrebe. Ne postoje skrivene naknade, ograničenja po satu ili druge barijere za ulazak u TinyWow, što znači da ga možeš koristiti koliko god želiš.

PicWish

Dalje, imamo PicWishov alat za uklanjanje neželjenih objekata. Ako tražiš alat s više funkcija od većine drugih alata za uklanjanje objekata dostupnih besplatno online, PicWish je odlična opcija da dobiješ upravo to. Sve što treba da uradiš je da otpremiš sliku sa svog računara, bez obzira kakva ona bila, i onda možeš početi da uklanjati sve što želiš da ukloniš.

Ono što PicWish razlikuje od drugih alata za uklanjanje objekata online na ovoj listi je to što sadrži niz različitih alata za uređivanje. Tu je osnovni alat za četkicu, koji je blago proziran tako da možeš lakše prepoznati šta se prikazuje ili ne prikazuje, kao i alat za pravougaonik i laso.

Ova tri alata pokrivaju skoro svaki slučaj upotrebe koji ti može zatrebati i omogućavaju ti da lako i brzo ukloniš objekte sa svojih slika s najvećom mogućom preciznošću. Postoje i alati za poništavanje i ponavljanje ako pogriješiš. Kvalitet stvarnog uklanjanja objekta je prilično impresivan.

Fotor

Ako se brineš samo o najboljem kvalitetu uklanjanja objekata, onda je Fotor vjerovatno najbolji izbor. Ako si u velikoj žurbi, Fotor se može pohvaliti jednostavnim alatom za četkicu za potrebe uklanjanja objekata, iako je sama četkica prozirna, što je prilično zgodna karakteristika ako planiraš precizno odrađivanje. Fotor takođe ima gumicu za navedeni alat za četkicu, što je odličan način da pomakneš granice svog odabira ako pogriješiš.

Tu su i dugmad za poništavanje i ponavljanje, što je sjajno imati, a tu je i funkcija za poređenje tvog konačnog rezultata s originalnim pritiskom na dugme. Ovo je nevjerovatno korisno da na prvi pogled vidiš ima li nešto neprirodno u tome što je Fotor proizveo za tebe.

Kao što je spomenuto, prednost je u kvalitetu uklanjanja objekta. Nema svijetlih ili tamnih područja koja su ostala nakon uklanjanja. Najveći nedostatak je to što Fotor ostavlja vodeni žig na fotografiji, što je šteta jer je uklanjanje objekta tako dobro.

Izvor: makeuseof.com

Preuzeto sa: ultra.ba

Exit mobile version