Site icon mladibl.com

Nagradni konkurs za kreativce

Pro Educa poziva sve entuzijaste, sa ili bez profesionalnog iskustva, širom BH, koji gaje ljubav prema fotografiji, animaciji ili pisanoj riječi, da ožive moć ljudskih prava kroz svoje radove. Radovi treba da ilustruju hrabrost, očaj, nadu, nepravdu, saosjećanje, neuspjehe ili pobjede ljudskih prava na male i velike načine — fotografije, tekstovi ili neki drugi kreativni izražaji će poslužiti da inspirišu ljude da se lično uključe i zauzmu stav za ljudska prava. Takmičenje se organizuje u okviru festivala #Sloboda Narodu.

I nagrada u vrijednosti od 300 KM

II nagrada u vrijednosti od 200 KM

III nagrada u vrijednosti od 100 KM

Najbolji radovi će biti izabrani na osnovu lajkova na fb stranici Festivala Sloboda Narodu, koji će činiti 50% od ukupnog broja bodova, a stručni žiri će dodijeliti drugu polovinu bodova.

Radove možete slati na proeduca2022@gmail.com

Forma mejla treba biti sljedeća:

Materijal koji šaljete u prilogu nasloviti na sljedeći način: Ime Prezime_ naziv rada. I ne zaboravite da u prilog stavite svoj rad prije slanja

Tehničke specifikacije

Fotografije

Tekstovi i ostali kreativni izražaji

Konkurs je otvoren do 27. novembra.

Konkurs se organizuje uz podršku Evropske unije u Bosni i Hercegovini i Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH.

Napomena: Slanjem materijala za učešće na konkursu učesnik garantuje da se radi o autorskom djelu. Ukoliko treća strana bude potraživala prava na rad učesnik konkursa koji je dostavio fotografiju preuzima odgovornost.

Preuzeto sa: slobodanarodu.ba

Exit mobile version