Site icon mladibl.com

Profesor Danilo Kovač: Uključiti muzeje i galerije u nastavni proces

U okviru pratećeg programa izložbe ,,Kolekcija kao ogledalo. Modernizam u djelima iz galerije Matice srpske” u srijedu 2. novembra banjalučki gimnazijalci održali su javno vođenje kroz postavku. Na inicijativu gimnazijskog profesora Danila Kovača učenici su u sklopu dodatnih aktivnosti iz predmeta Istorija stekli znanja o izloženim umjetničkim djelima, prošli obuku koju je organizovalo osoblje Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i na taj način osmislili program javnog vođenja. Učenici koji su posjetioce vodili kroz izložbu „Kolekcija kao ogledalo“ su: Anja Babić, Danilo Paranos, Marija Omčikus, Milica Vasilić, Mihailo Bogdanić, Nina Lučić i Sara Ponjarac.

Pripremila: Tijana Trklja

Profesor Kovač je istakao da je jedan od ciljeva ove aktivnosti bio uključivanje muzeja u nastavni proces. Ova izložba bila je osnova za pobuđivanje interesovanja, sticanje znanja i razvoj različitih vještina učenika.

Realizacija ove nastavne prakse ne bi bila moguća bez stručne i tehničke pomoći uprave i osoblja Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, a naročito gospodina Mladena Banjca.

Exit mobile version