Site icon mladibl.com

U krugu porodice: Bogat program festivala „Zaplet“ pred publikom od četvrtka

Predstava „Bog masakra“ u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac, otvoriće u četvrtak, 20. oktobra ovogodišnji Međunarodni festival glumca „Zaplet 14“, koji tradicionalno svake godine okupi odlične predstave različitih pozorišta iz regiona, a samim tim i mnoštvo zaljubljenika u pozorište.

-U predstavi „Bog masakra“, koja je rađena po tekstu Jasmine Raze, igraju i Boris Šavija i Ljubiša Savanović. Reditelj i scenograf predstave Slađana Kilibarda je napravila i izbor muzike za predstavu. Realizator scenografije je Nevena Milašinović, a kostimograf Bojana Mutić. Lektor je Aleksandra Savić, za scenski pokret bio je zadužen Emir Fejzić, a asistent reditelja je Stefan Tomić – navedeno je u saopštenju Gradskog pozorišta Jazavac,

Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac i selektor ovogodišnjeg Međunarodnog festivala glumca „Zaplet 14“ najavio je program festivala i izjavio da je srećan jer je u širu selekciju festivala ušlo mnogo dobrih predstava, a najbolje u takmičarsku selekciju.

-Najavljen je i prateći program festivala koji će činiti izložba slika Vladimirke Velage „Samo sam se igrala“, javno čitanje drama studenata Akademije umjetnosti u Banjoj Luci i program Razgovor sa glumcima, u sklopu kojeg će se predstaviti Miloš Timotijević, Tamara Dragičević, Boris Šavija i Milan Marić – dodaju u saopštenju.

Navode kako stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine Mladen Đukić, reditelj i animator, Snježana Mišić, glumica i Marko Dukić, multimedijalni umjetnik.

Otvaranje Festivala mladog glumca „Zaplet 14“ biće u četvrtak, 20. oktobra na 16. rođendan Gradskog pozorišta Jazavac, a svi zainteresovani na festivalu će moći da uživaju do petka, 28. oktobra.

Karte za predstave mogu da se kupe u kancelariji Gradskog pozorišta Jazavac svaki radni dan od 10.00 do 14.00 časova, te na biletarnici pozorišta svaki dan osim nedjelje, u periodu od 16.00 do 20.00 časova, a raspored predstava možete da pogledate OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version