Site icon mladibl.com

Brže do informacija o propisima, edukacijama i grantovima – Privredna komora RS predstavila platformu

U Privrednoj komori Republike Srpske danas je predstavljena digitalna platforma InfoBiz PKRS čiji je cilj pružanje usluga u digitalnoj formi, kao bržih i jednostavnijih informacija.

Generalni sekretar Privredne komore Republike Srpske Dragana Kokot rekla je da ova platforma sadrži neophodne servise i informacije za poslovanje privrednih društava o značajnim propisima, prilikama za edukacije, dobijanje grantova, odnosno pristup finasijama, te mogućnostima povezivanja sa potencijalnim partnerima.

Ona je istakla da platforma omogućava lakši pristup izvorima finansiranja jer se objavljuju svi javni pozivi i međunarodnih i domaćih organizacija, koje pružaju podršku privredi u realizaciji njihovih konkretnih projekata.

Kokot kaže da postoji i platforma za bilateralne susrete u digitalnoj formi gdje se mogu organizovati različiti događaji za članice i subjekte iz Srpske i svih drugih zemalja, odnosno na međunarodnom nivou.

Ona je dodala da je u okviru projekta formirana i vajber zajednica putem koje se na najbrži mogući način članice Privredne komore, i druga zainteresovana javnost, može informisati o svim aktivnostima Privredne komore Srpske, regulativi, pristupu finansijama, kao i edukacijama u onlajn formatu putem platforme E-edukacije i uživo u Privrednoj komori.

Ona je napomenula da je platforma InfoBiz PKRS realizovana kroz projekat koji se zove Kreiranje podrške – Help desk za održavanje i unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća u uslovima uzrokovanim kovidom 19.

Preuzeto sa: ba.ekapija.com

Exit mobile version