Site icon mladibl.com

5 savjeta kako da vaš video postane VIRALAN u rekordnom roku

Društvene mreže se sve više vraćaju organskom dosegu, pa je pojavljivanje i dobro pozicioniranje teško, a privlačenje pažnje još teže.

Postavlja se pitanje kako se može istaknuti na društvenim mrežama? Kako napraviti objavu koja postaje viralna i koja u kratkom roku skuplja hiljade pregleda, lajkova i komentara?

Jedan od načina da budete ispred drugih jeste maksimalna nadogradnja vašeg sadržaja, ne samo u idejama već i u formi. Rešenje je video na društvenim mrežama, bilo da se radi o Instagramu, TikToku ili nekoj drugoj društvenoj mreži.

  1. Budite kratki i jasni

Bilo da se radi o šaljivom videu ili pak nekom video koji ima za cilj da nešto pokaže ili objasni, budite koncizni i odmah iznesite ono što želite. Niko ne voli da gleda preduge i dosadne videe koji, možda i imaju lepu poentu, ali ona se gubi u previše vremena.

Drugim rečima, potrebno je da vaš video bude izvor informacija i pruži objašnjenje neke teme ili problema, ali da za to nije potrebno previše vremena, jer se pažnja gubi već nakon nekoliko desetina sekunti. Sem ukoliko niste mag, u današnjem vremenu koji ima tu moć da zadrži pažnju gledalaca duže.

Ovakvi snimci, takođe, gledaocima mogu da pojednostave neke složene ideje i razmišljanja, obrazuju publiku, inspirišu je ili čak šokiraju, a sve sa ciljem da, gledajući ih, preduzmu određenu radnju – dođu na sajt, poruče proizvod, ili učine neki treći korak.

  1. Neka zvuk i slika budu usaglašeni

Važno je da sinhronizujete zvuk i video. Potrebno je da se talasni oblik zvuka poklopi sa video i audio sadržajem, koji ste posebno snimili. U montaži vam savetujemo da vaše lice ispuni bar 30 odsto video zapisa.

Pored toga treba voditi računa o safe zonama na ekranu – ostavite mesta za eventualne natpise i kontrole video plejera ispod vašeg lica.

Takođe, postavite kameru ili mobilni telefon na stativ, na relativno maloj udaljenosti, tako će vaša glava ispuniti veći deo kadra. Ne morate da imate profesionalni mikrofon za kameru, možete da iskoristite mikrofon za podcasting koji je priključen na računar preko USB-a. Potrebno je da sedite nekoliko metara od mikrofona i zida, tako da vaš glas ne odjekuje. Ovu su mali trikovi tehničke prirode, koji vam mogu pomoći da vaš video izgleda što profesionalnije.

Jedan od dodatnih saveta je da u svoje videe ubacujete muziku koja je trenutno aktuelna na određenoj društvenoj mreži. U samoj aplikaciji dodajte pesmu ili zvuk koja se najviše vrti trenutno, kako bi algoritam prepoznao vaš video i plasirao ga što bolje.

  1. Ideje za snimanje

Inspiracuju za snimanje videa koji bi mogli postati viralni možete pronaći na svakom koraku. Na ulici, u supermarketu, tržnom centru, ali i na samim društvenim mrežama.

Neke od ideja mogu biti one koje već postoje, ali kojima ćete vi doneti nešto novo. Recite kako nešto radi,
ovu ideju za video-snimke najbolje je posmatrati kao neku vrstu tutorijala u kome opisujete kako se u praksi koristi proizvod koji nudite ili kako izgleda usluga koju pružate.

Takođe, možete snimite intervju klipovi u formi intervjua su sjajan način da publici ponudite ekskluzivan sadržaj i pružite joj različite vrste dobiti. Ovo je način da gledaocima date važne informacije, pokažete im svoju stručnost i pomognete da baš vas odaberu kao brend kome će pružiti svoje poverenje.

Za one koji nešto prodaju video-preporuke kupaca je jako bitna. Svedočanstvo kupaca je savršen način da potencijalnim kupcima pružite društveni dokaz kvaliteta vašeg proizvoda ili usluge, i to bilo putem društvenih medija ili na samom prodajnom sajtu.

  1. Plasirajte svoj video

Vaš post bi trebao da sadrži brojeve, citate, hashtag-ove, da koristite prelome redova i posebne znakove odnosno emotikone. Takođe, savet je da označite saradnike, ukoliko su prisutni u vašim sadržajima ili su bili deo na bilo koji drugi način. Bilo koji oblik zajedničkog marketing sadržaja i interakcije sa publikom je veliki plus.

Kada ste objavili vaš video snimak u vidu post-a, potrebno je da ga pošaljete određenom broju ljudi, kako bi se algoritam pokrenuo, jer je upravo on taj koji potiskuju video na vrh društvenih tokova. To možete da uradite tako što ćete poslati e-poštu ljudima za koje mislite da će imati korist od vašeg sadržaja, ili podelite video sa relevantnom privatnom grupom na Facebook-u, Viber-u… Zamolite ih da lajkuju objavu, komentarišu i šeruju na svom profilu.

  1. Izmerite rezultate

Ovde se ne podrazumevaju samo suvoparne brojke u vidu pregleda ili lajkova već i šta nam one govore. Ukoliko vam video određenog sadržaja sakupi veliki broj reakcija, onda bi neko vreme trebalo plasirati slične videe. Naravno, to ne znači da se treba ponavljati, ali savet je da kroz sličan format donesete neke nove ideje.

Uvek možete pratiti i reakcije ljudi iz vašeg bližeg okruženja, koji će vam najbolje, kao gledaoci, ukazati šta mogli da promenite ili kako da poboljšate kvalitet svojih sadržaja.

-bizlife.rs

Preuzeto sa: hocu.ba

Exit mobile version