Site icon mladibl.com

Mirovna nagrada “Goran Bubalo” 2022 – Javni poziv za nominacije

Dodjelom godišnje Mirovne nagrade „Goran Bubalo“, Mreža za izgradnju mira (Mreža) prepoznaje izuzetne napore pojedinaca_ki i obrazovnih institucija koji_e teže obnovi mira, očuvanju i promociji pravde i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnja, deseta nagrada, dodijelit će se 10. decembra/prosinca 2022. godine, na Međunarodni dan ljudskih prava.

Pozivamo sve pojedince i organizacije da nominiraju kandidate i kandidatkinje kao i obrazovne institucije koji ispunjavaju dolje navedene kriterije do 01. novembra/studenog 2022. godine.

Kriteriji za nominaciju

Prilikom odabira dobitnika_ca Mirovne nagrade uzimaju se u obzir postignuća nominiranih u godini prije primanja nagrade, kao i njihov stalni doprinos unaprjeđenju ljudskih prava, očuvanja i izgradnje mira u BiH.

Kandidat_kinja može biti pravnik_ca, spisatelj_ica, aktivista_ica civilnog društva, edukator_ica, novinar_ka, ili osoba bilo kojeg drugog profesionalnog usmjerenja.

Broj nominacija primljenih po nominiranom pojedincu_ki ili obrazovnoj instituciji nema težinu u procesu ocjenjivanja, dovoljna je i jedna nominacija da bi osoba ili škola bile uzeta u razmatranje.

Kriterij prihvatljivosti

Kriteriji selekcije

Komisija za odabir dobitnika_ca Mirovne nagrade razmotriti će sljedeće kriterije prilikom ocjenjivanja i usporedbe nominacija s gore navedenim pojedinostima (odnosi se na oblast izgradnje mira, pravde i ljudskih prava):

Proces dostavljanja nominacija

Nominacije za pojedince_ke se dostavljaju putem web obrasca: https://www.surveymonkey.com/r/Pojedinac_ka2022

Nominacije za obrazovne institucije se dostavljaju putem web obrasca: https://www.surveymonkey.com/r/Obrazovna2022

Pored osnovnih podataka o predloženoj nominaciji i osobi koja nominira, potrebno je dostaviti sljedeće:

Rok za dostavljanje nominacija: 01. novembra/studenog 2022. godine.

Vaše upite u vezi ovog Javnog poziva možete uputiti na email elma.demir@mreza-mira.net

Proces selekcije

Nakon zaključenja roka za nominacije svi prikupljeni materijali će se dostaviti Komisiji za odabir dobitnika Mirovne nagrade „Goran Bubalo“ za 2022. godinu. Komisija će na osnovu pregleda materijala i poređenja sa kriterijima u ovom pozivu pripremiti svoju odluku o dobitnicima. Ovu Komisiju sačinjavaju članovi Upravnog odbora i Skupštine Mreže za izgradnju mira i prošlogodišnji dobitnici/e Mirovne nagrade.

Preuzeto sa: mreza-mira.net

Exit mobile version