Site icon mladibl.com

Četiri vještine neophodne u svakom trenutku vaše karijere

Bilo da ste na svom prvom poslu ili sjedite u velikoj kancelariji sa fantastičnim pogledom, ove četiri vještine su vam neophodne.

Dio mladog profesionalca je i odgovaranje na nove izazove. Da biste to uradili, morate se osloniti na različite sposobnosti rješavanja problema. Međutim, postoje određene meke vještine koje vam mogu pomoći da uspijete u skoro svakom koraku vaše karijere.

Od početka pandemije, veći je naglasak stavljen na ove meke vještine, koje uključuju radoznalost i timski rad.

Džuli Li, klinički psiholog i dekan Univerziteta Braun, kaže da ove vrste mekih vještina postaju sve relevantnije zbog promjene radnog mjesta. Ona kaže da su neki stručnjaci teoretizovali da je pandemija ubrzala automatizaciju i više tehničkih sposobnosti, što dovodi do toga da kompanije preispituju koje vještine su neophodne za budući rad.

Dalje, “interpersonalne i psihosocijalne vještine” su traženije jer su potrebne za upravljanje udaljenim poslovima, kaže Li. Distribuirani timovi moraju da sarađuju digitalno, što je povećalo važnost takvih vještina kao što su komunikacija i emocionalna inteligencija.

Nedavno istraživanje Instituta CFA, neprofitne organizacije koja nudi obrazovanje za investicionu industriju, ukazuje na to kako tehničke vještine mogu dobro poslužiti poslodavcima, u ranoj fazi njihove karijere, ali da bi napredovali dalje od posla na početnim nivoima, radnici moraju iskoristiti meke vještine, liderske vještine, i kombinacije dubokog i opšteg znanja.

Ove četiri vještine i osobine mogu vam poslužiti na svakom koraku vaše karijere.

VOLJA ZA UČENJEM

Li kaže da je održavanje osjećaja radoznalosti na početku vašeg profesionalnog putovanja ključno. Mladi profesionalci koji pokazuju želju da nauče nove stvari mogu da prošire svoj način razmišljanja i podstaknu strast i kreativnost.

Traženje prilike da razumijete drugu osobu (čak i ako se vaše perspektive ne poklapaju) skoro uvijek vodi ka boljem kraju. Ovaj pristup poziva na saradnju i harmoniju na radnom mjestu, atribute koji omogućavaju emocionalno inteligentnim i radoznalim ljudima da napreduju, bez obzira na njihovu ulogu.

SPOSOBNOST UPOTREBE KONEKCIJA

Na radnom mjestu sutrašnjice, primjećivanje i korišćenje veza u vašoj mreži biće posebna vještina. Ljudi sa ovom sposobnošću su dobri u posmatranju prednosti drugih. Oni mogu primijetiti da bi određena osoba u njihovoj mreži savršeno odgovarala određenoj poziciji i da posjeduje vještine neophodne za izgradnju super tima saradnika.

SNAŽNE KOMUNIKACIONE VJEŠTINE

Bez obzira na to kako se radno mesto razvija, sposobnost efikasne komunikacije će uvek biti kritična. Jaka komunikacija postaje sve važnija jer rad na daljinu zahtijeva dodatnu pismenu komunikaciju.

Kao profesionalac u ranoj karijeri, efikasna komunikacija u različitim formatima je ključna. Na primjer, dobra komunikacija je ključan deo intervjua za posao. Tako i praćenje sa regruterom slanjem zahvalnice. Zatim, kada obezbijedite posao, moraćete efikasno da komunicirate sa svojim novim šefom i saradnicima.

SAMOSVIJEST

Samosvijest, ili sposobnost da prepoznate svoje misli, osjećanja i postupke, je vještina koja prevazilazi prvu fazu vaše karijere. Samosvijest se takođe može smatrati oblikom emocionalne inteligencije.

Emocionalna inteligencija se proteže i na poznavanje sebe i na otvorenost za nova gledišta. To je takođe vještina koja se može razviti obraćanjem pažnje na mogućnosti rasta i istraživanja novih načina razmišljanja.

Biti svjestan sebe kao lidera utiče na način na koji komunicirate sa svojim direktnim izvještajima i kolegama. To znači da takođe shvatate emocionalne znakove drugih i praktikujete empatiju.

Samosvijest u ranoj fazi karijere može vam omogućiti da se izvrsno bavite zadacima kao što je odgovaranje na pitanja na intervjuu za posao. Kasnije u vašoj karijeri, samosvijest vam pomaže da obratite pažnju na to kako prezentujete informacije svom timu.

Još jedno načelo samosvijesti je posjedovanje sposobnosti samoregulacije, što je posebno korisno ako ste lider (ili želite da to budete). Li opisuje samoregulaciju kao proces “vođenja sebe”, ili poznavanje svojih posebnih impulsa i trenutaka snage i slabosti.

Preuzeto sa: ba.ekapija.com

Exit mobile version