Site icon mladibl.com

Obilježavanje Dana bez automobila: Centar otvoren samo za autobuse, poslijepodne biciklijada

Evropska sedmica mobilnosti, završava se danas, 22. septembra kada će biti obilježen Dan bez automobila.

Tim povodom u našem gradu biće održana tradicionalna 21. Banjalučka biciklijada pod nazivom „Dva su točka dovoljna“ u organizaciji Banjalučke kritične mase i Centra za životnu sredinu, uz podršku Grada Banja Luka.

Registracija učesnika počinje u 17.00 časova na parkingu kod „Kraša“, a start je zakazan za 18.00 časova. Rutu pogledajte OVDJE.

Ovom prilikom pozivamo sve sugrađane da se sutra pridruže biciklijadi, koja će krenuti sa parkinga kod „Kraša“.

Osim dobre zabave i ugodnog druženja, pripremljena je tombola sa bogatim nagradnim fondom.

Ove godine dodijelićemo prikolicu za bicikl, preko 10 bicikala, elektronični trotinet, kacige, zvonca, te druge vrijedne nagrade, koje su obezbijedili Grad Banja Luka, Delegacija Evropske unije u BiH, Sport šop „Šimano“ i „Pro Credit banka“.

Osim 21. Banjalučke biciklijade, a u saradnji Grada Banje Luke sa Auto-moto savezom Republike Srpske, sutra će, u periodu od 10.00 do 13.00 časova, na Trgu Krajine biti održano takmičenje u vožnji bicikla na poligonu spretnosti za naše najmlađe sugrađane.

Bez saobraćaja u centru grada

Zbog obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, a povodom Svjetskog dana bez automobila, u četvrtak 22.09.2022. godine godine u vremenu od od 9.00 do 20.00 časova, u Ulici kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od Aleje Svetog Save do raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać biće obustavljen saobraćaj za sva motorna vozila osim za vozila javnog prevoza putnika.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica MUP-a.

Mjerenje aerozagađenja

Za vrijeme trajanja obustave biće izvršeno i mjerenje aerozagađenja pokretnom ekološkom stanicom u centru grada, kako bi se uporedili podaci aerozagađanja kada je saobraćaj obustavljen sa podacima kada se saobraćaj odvija.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version