Site icon mladibl.com

Unaprijedite produktivnost pomoću Ivy Lee Metode

Mi u Advice Centru jako volimo tehnike koje nam pomažu da unapredimo našu produktivnost i bolje organizujemo svoje vreme! Slabi smo dobre strategije planiranja i organizacije. ⏱

👉 Zato danas predstavljamo jednu zanimljivu metodu za produktivnost koja se naziva Ivy Lee Metoda.

📌 Evo kako ide ova metoda:

  1. Na kraju radnog rada, zapišite 6 zadataka koje želite da ostvarite tokom sledećeg dan.
  2. Prioretizujte tih 6 zadataka, od najbitnijeg do najmanje bitnog.
  3. Kada dođete na posao, posvetite se samo prvom zadatku i nemojte raditi ni na čemu drugom dok ga ne završite.
  4. Kada završite prvi zadatak, pređite na sledeći, završite ga i tako nastavite dalje. Zadatke koje ne završite prebacite za sutrašnju listu novih 6 zadataka koje želite da završite.
  5. Ponavljajte ovaj proces svakog dana.

👌 Zašto ova metoda funkcionište?

Ivy Lee metoda vas tera da se fokusirate na ono što vam je prioritet. Dakle, nema mesta za multi-tasking koji nam više odmaže nego što pomaže. Pored ovoga, ova metoda je vrlo jednostavna a efektivna i pomaže vam da se vratite na put kada se suočavate sa puno svakodnevnih distrakcija.

👉 Takođe, kada svoj dan završite planiranjem za naredni, biće vam lakše da ga započnete jer znate šta tačno treba da uradite.

Fun fact: Ovu metodu razvio je i čovek po imenu Ivy Lee još 1918. Charles Schwab, jednog od najbogatijih ljudi na svetu u to vreme, angažovao je Ivy Lee-a kako bi mu pomogao da unapredi efikasnost svoje kompanije. Kako bi ovo postigao, Ivy Lee je Schwab-ove rukovodioce naučio ovoj metodi za samo 15 minuta i rekao Schwab-u da mu plati koliko smatra da je u redu jedino ukoliko uspe. Nakon tri meseca, Schwab je bio prezadovoljan i Ivy Lee-u poslao ček od 25,000 dolara, što je danas oko 400,000 dolara.
Dakle, provereno ✔

Preuzeto sa: LinkedIn Centar Advice

Exit mobile version