Site icon mladibl.com

Za investiciona ulaganja u Univerzitetskom gradu deset miliona KM

Vlada Republike Srpske na 82. sjednici održanoj 30. jula 2020. godine usvojila je Informaciju o potrebi investicionih ulaganja u Univerzitetskom gradu u Banjoj Luci, u periodu 2020-2021. godine, te zadužila Ministarstvo finansija da obezbijedi neophodnih deset miliona KM za ove potrebe, prema planiranoj dinamici radova.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na internet stranici Vlade Republike Srpske, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, zaduženo je da prati realizaciju investicionih ulaganja i da o provođenju navedenih aktivnosti redovno obavještava Vladu.

Finansijska sredstva za izgradnju objekata u okviru Univerzitetskog grada Univerziteta u Banjoj Luci se odnose na: završetak izgradnje zgrade za potrebe smještaja Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i Šumarskog fakulteta, završetak opremanja pozorišne scene u IV paviljonu Studentskog doma „Nikola Tesla“, te objekta budućeg edukativnog centra za predškolsko obrazovanje – zgrada dječijeg vrtića.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci

Exit mobile version