Site icon mladibl.com

Poziv za prijavu na program IEEE Innovation Nation 2022

Objavljen je poziv za prijavu na program IEEE Innovation Nation 2022.

Innovation Nation je program za sve mlade u BiH koji žele steći znanje iz oblasti startapa i pokretanja vlastitog biznisa. Program organizuje Fondacija budućnosti u BiH u saradnji sa IEEE, Legatum centrom za razvoj i preduzetništvo na MIT-u i La Trobe Univerzitetom.

Program, koji se odvija po hibridnom modelu, sastoji se od 12 sedmica intenzivnog timskog rada i obrađuje Design Thinking kurikulum baziran na programima najboljih svjetskih univerziteta. Učesnici programa će biti podijeljeni u timove i proći će svaku fazu razvoja startapa, od izbora problema koji žele riješiti, generisanja ideja, istraživanja tržišta, prototipiranja, finansija, do prezentovanja svog rada pred vrhunskim domaćim i stranim investitorima.

Svi učesnici koji završe ovaj program steći će titulu IEEE Innovation Nation Fellow i dobiti sertifikat Legatum centra za razvoj i preduzetništvo na MIT-u i La Trobe Univerziteta, a timovi imaju priliku da osvoje nagrade iz ukupnog fonda od 50.000 KM.

Prijaviti se mogu svi mladi između 18 i 30 godina sa stalnim prebivalištem u BiH, a učešće na programu je besplatno. Rok za prijavu je 31. avgust tekuće godine i to putem linka koji je dostupan ovdje.

Više informacija o programu i formular za prijavu možete pronaći na linku.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci

Exit mobile version