Site icon mladibl.com

Bogat program za sve uzraste: Novi koncept Kočićevog zbora oživjeće Stričiće i Manjaču

Promocija Manjače i Stričića kao rodnog mjesta narodnog tribuna Petra Kočića važan je segmetnt novog koncepta manifestacije Kočićev zbor.

S tim u vezi ove godine Grad Banja Luka pripremio je bogat sadržaj tradicije i kulture koji će se tokom posljednjeg vikenda u avgustu odvijati upravo na ovoj lokaciji.

Prvi put ove godine Grad Banja Luka će u Stričićima imati zborište to jest svoj autentično dekorisan šator „Kod Jablana“, u kojem će biti priređeni različiti sadržaji za sve uzraste.

Svi zainteresovani imaće priliku da u subotu, 27. avgusta u predivnom ambijentu provedu dan sa svojom porodicom i uživaju u modnoj reviji, druženju sa književnicima, ali i zanimljivim radionicama zmijanjskog veza i kuhanja.

Posebno zanimljiva biće i radionica kuhanja, a „Kuhinjica“ će uskoro pozvati sve zainteresovane da se prijave i steknu nove vještine u pripremi tradicionalnih jela.

Program Kočićevog zbora u Stričićima biće nastavljen i u nedjelju, 28. avgusta i počeće služenjem liturgije u Crkvi Uspenija Presvete Bogorodice, nakon čega će biti održana svečana litija, te položeni vijenci na Spomenik poginulim borcima u Stričićima.

Toga dana u Stričićima biće održana i svečana akademija, uz bogat kulturno-umjetnički program i dodjelu Kočićeve nagrade. Na zborištu će biti nastavljeno nadmetanje u narodnim vještinama i sportovima, učešće padobranaca i drugi dio bodljavine bakova i dodjela nagrade „Jablan“.

Podsjećamo, moderniji koncept sa naglaskom na ono tradicionalno i vrijedno obilježiće ovu manifestaciju, stoga ne propustite priliku da posjetite Stričiće i na jedan poseban način upoznate Kočića.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version