Site icon mladibl.com

Takmičenje za studente „Western Balkans Arbitration Writing Competition“

Učestvuj u regionalnom takmičenju za studente!

KO MOŽE UČESTVOVATI?

Na takmičenje „Western Balkans Arbitration Writing Competition“ (u daljnjem tekstu Takmičenje) prijaviti se mogu (i) studenti prava iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije (uključujući studente prvog, drugog i trećeg ciklusa, odnosno integriranog pravnog studija, poslijediplomskog specijalističkog studija te doktorskog studija, bez obzira na to jesu li su redovni ili vanredni studenti) koji su (ii) u vrijeme podnošenja prijave državljani jedne od navedenih zemalja, bez obzira na to jesu li već položili pravosudni ispit i počeli sa radom u praksi. Studenti moraju dostaviti dokaz o upisu na tekuću godinu studija uz svoju prijavu.

PRIJAVE NA TAKMIČENJE

Popratnu elektroničku poštu koja mora sadržavati (i) ime autora, adresu stanovanja, e-mail i broj mobitela. Ove informacije ne smiju biti navedene u članku; i (ii) izjavu kojom potvrđujete da je dostavljeni članak Vaš originalan tekst koji nije ranije objavljivan.

Dva privitka: (i) članak u skladu s točkom 5., u Word i PDF formatu, bez navođenja autora ili drugih informacija koje mogu ukazivati na identitet autora; (ii) dokaz o upisu na tekuću godinu studija s točkom 1.

Prijave koje ne budu u skladu sa ovim pravilima bit će diskvalificirane diskrecijskom odlukom Izvršnog odbora. Bilo kakvi sporovi vezani za ova pravila ili njihovu primjenu bit će riješeni konačnom odlukom Izvršnog Odbora na koju ne postoji mogućnost žalbe.

IZBOR POBJEDNIKA

NAGRADE

Preuzeto sa: lonac.pro

Exit mobile version