Site icon mladibl.com

Londonska škola za odnose s javnošću: Dodijeljene diplome i otvoren novi konkurs

Trinaest polaznika treće generacije Londonske škole za odnose s javnošću (LSPR) u Bosni i Hercegovini uspješno su okončalo edukaciju i dobilo međunarodno priznate diplome.

Ovogodišnji diplomanti dolaze iz različitih domaćih i međunarodnih kompanija i organizacija, kao što su Autoceste FBiH, Međunarodni aerodrom Sarajevo, Sud BiH, Goethe-Institut BiH i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) .

Ključne teme i poznati predavači

Oni su u proteklom periodu od stručnjaka za odnose s javnošću učili o kreiranju komunikacijskih kampanja, brend menadžmentu, upravljanju poslovnom krizom i prevazilaženju rizika, o saradnji s medijima, pripremi i kreiranju kreativnih materijala za različite vrste medija i brojnim drugim temama. Također, učili su i o tome kako se gradi reputacija, kako se spremiti za medijski i javni nastup, ali i o komunikaciji na društvenim mrežama i digitalnom marketingu.

“Koliko god da je važno da kvalitetno radimo svoj posao ili da radimo za ljude koji kvalitetno rade svoj posao, toliko je važno i znati kvalitetno komunicirati sa publikom, klijentima i onima koji su potencijalno naša tržišna niša. LSPR je meni pružio jedno cjelokupno iskustvo kada su u pitanju komunikacije u javnom medijskom prostoru. Svima koji žele da se bave ovom vrstom posla i da rade posao koji zahtijeva malo intenzivnije medijsko komuniciranje i eksponiranje, od srca preporučujem LSPR školu za odnose s javnošću”, kazala je diplomantica Meliha Aličić, po zanimanju pedagoginja/psihologinja.

LSPR je Irhada Bilića privukao kvalitetnim predavačima i predavanjima, a uz dobro druženje sa kolegama, kaže kako je i veoma zadovoljan onim što je čuo i naučio. Narcisa Livnjak-Borić kaže da je LSPR odlična prilika i za one koji ne znaju ništa o odnosima s javnošću, ali i za one koji se tim poslom već dugo bave. Emina Ljubunčić, specijalista u oblasti marketinga, na LSPR-u je dobila zaokruženu sliku o PR-u , a škola je rezultirala i međusobnim poslovnim umrežavanjem.

Međunarodni certifikat

“Interes za kvalitetnim edukacijama, uspješnim praksama i praktičnim primjerima iz naše zemlje i svijeta nam je pokazatelj da tržište komunikacija traži znanje. Naše edukacije namijenjene su svima koji žele ulagati u vlastiti i razvoj kolektiva u kojem rade, a za to je danas neophodno pratiti aktuelne trendove. Svijet komunikacija se brzo mijenja, a naša misija je da polaznicima pružimo znanja i vještine koje će im proširiti vidike na putu profesionalnog razvoja”, izjavila je Ena Maglić, direktorica PR, digital i content agencije Represent Communications BiH, certificirane za LSPR u našoj zemlji.

Odnosi s javnošću su ključni za uspjeh u svakoj oblasti jer su komunikacijske vještine potrebne u skoro svakom zanimanju, pa je i Londonska škola za odnose s javnošću odlična prilika za unapređivanje postojećih i sticanje novih korisnih vještina. Predavači LSPR-a pomno su odabrani renomirani stručnjaci, sposobni kvalitetno prenijeti svoje veliko znanje, a dosadašnji diplomanti su brojne osobe iz sektora odnosa s javnošću, razvoja, komunikologije, marketinga, kao i novinari, studenti i mnogi drugi.

Londonska škola za odnose s javnošću osnovana je 1992. godine i priznata od ITOL-a (Institute of Training and Occupational Learning), NUJ-a (The National Union of Journalists) i CPD-a (Continuing Professional Development). Osim u Velikoj Britaniji LSPR djeluje i u drugim zemljama kroz LSPR Worldwide.

U Bosni i Hercegovini od 2018. godine uspješno je organizuje agencija Represent Communications BiH koja već ove jeseni nastavlja s novim ciklusom edukacija.

Londonska škola odnosa s javnošću (LSPR) i Content Academy već upisuju nove polaznike, a za rane prijave osiguran je poseban popust od 20%.

Sve informacije možete dobiti na info@represent.co.ba ili putem telefona +387 61 159 255.

Preuzeto sa: mreza-mira.net

Exit mobile version