Site icon mladibl.com

Za kraj „Ljeta na Vrbasu“: U nedjelju tradicionalna trka dajak čamaca

Kao završnica 69. po redu tradicionalne manifestacije „Ljeto na Vrbasu“ u nedjelju 25. jula sa početkom u 17.00 časova na plaži Abacija, biće održana trka dajak čamaca.

Start trke predviđen je ispod Kluba 22, a nakon sportske trke u svim kategorijama – juniora, seniora i veterana i ove godine biće izabran najljepši dajak čamac.

Ove godine, manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ koju organizuje Turistička organizacija Grada Banja Luka, a koju svake godine podržava Grad Banja Luka i ove godine ponudila je mnoštvo sadržaja, kako sportskih, tako i kulturno – zabavnih aktivnosti.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ i ove godine je započela skokovima sa Gradskog mosta, a održani su i „Ples pod zvijezdama“ u Parku Petar Kočić, te „Bisokop na otvorenom“ na platou ispred tvđave Kastel.

Podsjećamo, Manifestaciju na Vrbasu prvi put su organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu“. Krajem 70-ih godina, manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu“, a od 1995. dobija današnje ime “Ljeto na Vrbasu“.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version