Site icon mladibl.com

Počelo „Ljeto na Vrbasu“: Najljepšu „lastu“ ove godine izveo Igor Arsenić

Skokovima sa Gradskog mosta, danas je počela ovogodišnja tradicionalna, a ujedno i najstarija manifestacija „Ljeto na Vrbasu“.

Najljepšu banjalučku„lastu“, u konkurenciji od 25 takmičara, ove godine izveo je Banjalučanin Igor Arsenić, koji nije krio zadovoljljstvo pobjedom na domaćem terenu.

-Meni je ovo treća pobjeda. Obavili smo sjajne pripreme, trenirali smo od početka juna. Pripreme smo obavljali na Sutruliji i na visećem mostu u Šeheru. Pošto skakonu na rijeci Vrbas mi nemamo, vježbali smo u Derventi. Tu smo uvježbali najbolje „laste“ i zadovoljni smo ostvarenim rezultatima. Konkurencija je, kao i uvijek bila jaka – poručio je Arsenić.

Nagrade najuspješnijim je uručio gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je ponosan jer je Banja Luka živa ove godine, više nego ikada.

-Nakon „Banja Luka Festa“ i fantastičnih koncerata u protekla četiri dana, danas započinjemo manifestaciju „Ljeto na Vrbasu“ u okviru „Banjalučkog ljeta“; gdje sve naše građane, ali i turiste očekuje veliki broj različitih događaja. Tu je ples pod zvijezdama, koncerti pod zvijezdama i još mnogo toga. Ponosan sam kada sve ovo vidim. To nas čini optimističnim. Mi, zajedno sa našom Turističkom organizacijom organizujemo ovu manifestaciju – rekao je gradonačelnik.

Sve ovo, kaže gradonačelnik Stanivuković, dodatno promoviše sve simbole našeg grada.

-To su dajak čamac, banjalučka lasta, ova manifestacija. U sve aktivnosti mi želimo da uključimo naše sugrađane. Iskoristiću priliku da zahvalim svim takmičarima koji su dio ove lijepe priče, koja traje. Ove godine novina je to da je ime manfifestacije ispisano na našem pismu, na ćirilici, što dosada nije bilo- rekao je gradonačelnik.

Direktorica Turističke organizacije Banje Luke Dragana Vukliš poručila je da je ovo najstarija manifestacija u gradu na Vrbasu, koja će naredne godine proslaviti sedam decenija postojanja.

-Sve ovo nama daje dodatni motiv da je unaprijedimo i poboljšamo. Pored skokova koji su u okviru programa, građane očekuje naredne dvije sedmice pripremljen je bogat sadržaj, a sugrađani će uživati u dobro poznatim događaju “Ples pod zvijezdama” u parku “Petar Kočić”, bioskopu na otvorenom na tvrđavi Kastel, kao i tradicionalnoj trci dajak čamaca – kazala je Vukliš.

Predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić rekao je da je ovo manifestacija koja iz godine u godinu privlači mnoštvo turista u naš grad, te da je ove godine izuzetno bogata.

-Kao što ste čuli već, spremno je mnoštvo događaja, od koncerata, trke dajak čamaca i slično. Biće mnogo prostora za uživanje, za sve koji budu dio ove manifestacije – rekao je Ilić.

Drugo mjesto u skokovima sa Gradskog mosta osvojio je Miloš Kojić iz Modriče, dok je treće mjesto pripalo Aleksandru Aleksiću iz Užica.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“ ove godine proslavlja 69 godina postojanja.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka još davne 1953. godine pod nazivom „Karneval na Vrbasu“.

Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u „Susreti na Vrbasu“, a od 1995. dobija današnje ime „Ljeto na Vrbasu“.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version