Site icon mladibl.com

„Kočićev zbor“: Moderniji koncept sa naglaskom na tradiciju

Ovogodišnji „Kočićev zbor“ u potpuno novom ruhu biće održan od 26. do 28. avgusta u gradu i na Manjači.

-Imamo jedan moderniji koncept, ali sa naglaskom na ono tradicionalno i vrijedno što se možda negdje zagubilo tokom prethodnih godina – kazala je savjetnica gradonačenlnika za kulturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac.

Ove godine „Kočićev zbor“ biće obilježavan tri dana, jedan dan u gradu i dva dana na Manjači.

-Ideja je da se tradicija, kultura, književnost, satira i sve ono vrijedno pokaže u gradu, ali i na samoj manifestaciji i da nekim primjerenijim sadržajima pokažemo šta „Kočićev zbor“ svima nama treba da predstavlja – zaključila je ona.

Grad Banja Luka sa partnerima u okviru ove manifestacije prirediće više različitih događaja, a svaki dan trajanja manifestaaije nosiće poruke iz Kočićevih djela. Tako će prvi dan nositi naziv „Dan istine“, drugi dan – „Dan slobode“ i treći dan manifestacije nosiće naziv „Dan otadžbine“.

Podsjećamo, do 30. juna otvoren je javni poziv za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2022. godinu, koja se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version