Site icon mladibl.com

Koncert beogradskog pijaniste Nebojše Maksimovića u Banskom dvoru

Koncert beogradskog pijaniste Nebojše Maksimovića iz Beograda biće održan 13. juna u 20.00 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Besplatne pozivnice za koncet mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora od petka 3. juna, svakim danom osim vikendom u periodu od 12.00 do 17.00 časova

Nebojša Maksimović je počeo da svira klavir sa dvije godine, a već sa četiri godine je primljen u muzičku školu „Slavenski“ u klasu prof. Gordane Jovanović.

Na Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasu prof. Mirjane Šuice-Babić primljen je sa 15 godina, a diplomirao je 1999. godine sa nagradom za najbolji uspjeh iz klavira u klasi prof. Nevene Popović, a potom i magistrirao 2004. godine u istoj klasi sa najvišim ocjenama.

Magistrirao je i na Akademiji „Santa Cecilia“ u Rimu kod prof. Serđa Pertikarolija 2006. godine sa najvišim ocjenama kao stipendista Vlade Republike Italije.

Ovaj pijanista dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, javno nastupa od svoje četvrte godine na koncertima, kao i na radiju i televiziji za koje je načinio više trajnih snimaka.

Održao je više stotina solističkih resitala i nastupao kao solista sa orkestrima u svim značajnim salama u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Italiji i Grčkoj (uključujući i celovečernje koncerte u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, Sinagogi u Novom Sadu, Banskom dvoru – Kulturnom centru u Banjaluci, velikoj sali „Parco della musica“ u Rimu i drugim) kao i na festivalima kao što su „Bemus“, „A tempo“, „Dimitrion“ u Solunu, „Opera Barga“ i „William Walton“ u Italiji i mnogim drugim.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version