Site icon mladibl.com

Počinje Balkathon 3.0: RCC podržava najbolja digitalna rješenja na Zapadnom Balkanu

Prijavite se do 16. juna i ostvarite šansu da osvojite mentorstvo i jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda od 60,000 eura

Treći put zaredom, Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) pokreće online takmičenje za najbolje digitalne ideje i rješenja sa Zapadnog Balkana – Balkathon 3.0. Rok za prijave je 16 juni.

Ove godine tražimo svježe, inovativne i jedinstvene ideje u pet kategorija:

eCommerce (virtualni promotivni alati, video i marketing uticaja)

Poljoprivreda, prehrambena tehnologija i ruralni razvoj

Obnovljiva/održiva energija (solarna, energija vjetra, hidroenergija, energija plime i oseke, geotermalna, energija biomase)

Prijevoz i logistika

Ostalo (medicinska tehnologija/biotehnologija/zdravstvena tehnologija, blockchain i kibernetička sigurnost, zabava i gaming, čiste i zelene tehnologije)

Novost ovog kruga Balkatona je širi izbor tema, s ciljem poticanja regionalne saradnje kao i pomoći regiji u savladavanju prepreka na putu ka ekonomskom oporavku i rastu. Pozivamo kompanije i građane iz regiona da se prijave sa inovativnim rješenjem kao odgovorom na izazove našeg svakodnevnog života.

Timovi koji uđu u uži izbor Balkathona 3.0 imat će priliku da osvoje dvodnevni mentorski program sa iskusnim stručnjacima, šansu da implementiraju svoje rešenje u regiji Zapadnog Balkana i osvoje jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda od 60,000 eura. Nagradit ćemo šest pobjedničkih ideja – četiri iz svake od glavih kategorija i dvije iz kategorije Ostalo, sa po 10,000 eura.

RCC je prošle godine nagradio šest od 90 prijavljenih timova sa Zapadnog Balkana sa 54,000 eura za najbolja inovativna rješenja u kategorijama Pametni gradovi, E-zdravstvo, Zeleni gradovi i E-poduzetnik, koji su iskoristili finansijsku podršku da u potpunosti razviju svoje digitalna rješenja.

Prošlogodišnji pobjednici

Ko se može prijaviti?

Balkathon 3.0 je otvoren za timove sastavljene od učesnika iz ekonomija Zapadnog Balkana. Timovi se potiču da među svoje članove uključe kvalificirane pojedince, ICT kompanije, studente, nevladine organizacije, obrazovne ustanove, nove (start-up) kompanije itd.

Kada?

Prijave se mogu podnijeti od 6. maja do 16. juna 2022., do 12:00 h (CET+1).

Rokovi

Timovi koji uđu u uži izbor će započeti natjecanje i raditi na razvoju svojih rješenja sa iskusnim mentorima 20.-21. juna 2022. godine.

Službena ceremonija dodjele nagrada će se organizirati u hibridnom formatu 5. jula 2022. godine, a prenosit će se uživo na profilima društvenih mreža RCC-a.

Možete se PRIJAVITI OVDJE

Više informacija pronađite u Balkathon Smjernicama.

Sve što trebate znati o Balkathonu je dostupno na https://www.rcc.int/balkathon/

Ovaj projekat finansira Evropska unija.

https://www.rcc.int/news/757/balkathon-30-is-on-rcc-supports-the-best-digital-solutions-in-the-western-balkans

Preuzeto sa: ICBL

Exit mobile version