Site icon mladibl.com

Gorana Rašljić: Snovi se neće ostvariti sami – budite uporni

Gorana Rašljić, studentkinja dva fakulteta na banjalučkom Univerzitetu, veliki zaljubljenik u medicinu, sport, jezike i prirodu. Za sebe kaže da je tvrdoglava i uporna, a o svojim obavezama i organizaciji vremena dodaje, da život samo živi, a sve ostalo se namješta samo. Gorana paralelno sa fakultetima i radi, uči dva strana jezika, a ovo ljeto planira da provede na studentskom programu u Njemačkoj.

Gorana Rašljić dolazi iz Drvara i na banjalučkom Univerzitetu paralelno studira Medicinski fakultet i Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta. Želju da pomaže drugima kroz medicinske nauke spojila je sa željom da nauči sve o važnosti fizičke aktivnosti za bolje zdravlje. Gorana kaže da je Medicinaki fakultet upisala po savjetu svoje majke, koja radi kao magistar farmacije, a da se nakon toga odlučila da upiše još jedan fakultet.

Znanje iz medicine je spojila sa ljubavlju prema sportu i to je dalo sjajne rezultate.

Ova mlada i ambiciozna djevojka pored studija uči italijanski i njemački jezik, privlači je Italija kao zemlja umjetnosti i kulture, a učenje njemačkog jezika je bio izazov. Nakon što se upustila u izučavanje njemačkog jezika, odlučila je da provede ovo ljeto na studentskom programu u Njemačkoj. Ona kaže da je učenje jezika ispunjava i da lako pronalazi vrijeme za ono što želi. 

Pripremila: Tijana Trklja

Exit mobile version