Site icon mladibl.com

EYFON Seminar

DRAGE STUDENTICE I STUDENTI IZ BOSNE I HERCEGOVINE, DRAGI MLADI EUROPLJANI!

Europski Omladinski Forum Neumarkt – EYFON je jako posvećen europskim vrijednostima, historiji i razvoju Europe – naročito kada se tiče mladih ljudi.

Odlični seminari i edukacije na različite europske teme će biti održani u Europaburg dvorcu, Austrijska pokrajina Štajerska. Ovaj događaj će okupiti zajedno različite nacije, učvrstiti naše viđenje zajedničkog sadržaja te kreirati nova poznanstva.

EYFON, u bliskoj saradnji sa Štajerskom vladom i Koordinacijskim timom Zapadnog Balkana, kao i sa Srbijom, Kosovom, Bosnom i Hercegovinom (Fondacija Boris Divković te asocijacija ”Sarajevo Meeting of Cultures”), nudi priliku učešća za 8 mladih ljudi od 20. do 24. juna 2022. u programu ”Styrian Partner Region Days”.

EYFON i ostali partneri iz Austrije će snositi troškove smještaja i programa, dok sudionici trebaju pokriti putne troškove. Napomena: naknada za putne troškove se šalje na zahtjev.

Rok za slanje prijava je ponedjeljak, 30.05.2022! EYFON će obavijestiti primljene polaznice i polaznike o potvrdi učešća u roku od jedne sedmice putem emaila.

COVID19 pravila i restriktivne mjere u to vrijeme moraju se poštovati za vrijeme putovanja te za vrijeme Vašeg boravka u dvorcu Europaburg.

Trenutno je neophodno obezbijediti ”3-G” dokaz:

Molimo Vas da uzmete u obzir da se ova pravila mogu mijenjati! U tom slučaju bit ćete obaviješteni prije početka seminara.

Ispod možete pronaći draft program agende za EYFON – Styrian Partner Region Days.

PROGRAM:

Europski forum mladih Neumarkt želi dati značajan doprinos razvoju Europske unije. Pozivamo posebno mlade Europljanke i Europljane u dobi između 18 i 28 godina da razviju vlastite ideje o Europi tokom ove edukativne sedmice. Prethodno znanje o historijatu, funkciji, izazovima i zadacima Europske unije će biti u prvom planu tokom ove sedmice!

U toku ove sedmice sa svojim znanjem i iskustvom bit će Vam dostupni vanjski saradnici i govornici iz relevantnih institucija. Planirani program za slobodno vrijeme će ojačati team building te osigurati druženje i opuštanje. ☺

Obavezno unijeti sljedeće informacije:

Za sva pitanja i nedoumice slobodno kontaktirajte EYFON tim na mail: office@efyon.at!

Više detalja o pozivu možete pronaći na linku.

Preuzeto sa: hocu.ba

Exit mobile version