Site icon mladibl.com

Potpisan ugovor: Veća sredstva za projekte omladinskih organizacija

Gradonačelnik Draško Stanivuković i generalni direktor Instituta za razvoj mladih KULT Jasmin Bešić potpisali su ugovor o saradnji kroz koji će biti omogućena veća sredstva za sufinansiranje omladinskih organizacija.

Sredstva su obezbijeđena kroz projekat „Capacity Building Works“, koji podržava Vlada Švajcarske, a sprovodi Institut za razvoj mladih „KULT“.

– Raduje me što je Grad Banja Luka dio ovog projekta, koji će omogućiti veća sredstva za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade što će svakako doprinijeti poboljšanju kvaliteta života mladih u našoj zajednici – poručio je gradonačelnik Banje Luke.

Gradonačelnik je zahvalio Institutu „Kult“ jer su prepoznali Banju Luku kao lokalnu zajednicu koja uspješno sarađuje sa mladima i kroz ovaj ugovor omoćili da omladinske organizacije za svoje projekte umjesto dosadašnjih 30.000 KM na raspolaganju imaju 60.000 KM.

Direktor Instituta Jasmin Bešić poručio je da će ova sredstava biti dodijeljena omladinskim organizacijama, čiji projekti su usmjereni na poboljšanje položaja mladih u Banjoj Luci, a u cilju implementacije postojeće omladinske politike Grada Banje Luke.

– Ova saradnja nam je izuzetno značajna, s obzirom na to da omladinske organizacije sa područja Banje Luke njeguju dugu tradiciju svog postojanja, a Grad Banja Luka svakako raspolaže funkcionalnim prostorom Doma omladine, a ima i jako dobru saradnju sa omladinskim organizacijama – kazao je Bešić.

S ciljem da jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini dobiju podršku za uspostavljanje modela za finansiranje nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih, Banja Luka je zajedno sa još tri lokalna zajednice – Teslić, Tuzla i Ilidža, izabrana za učešće u ovom projektu.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version