Site icon mladibl.com

Održan info dan o javnom pozivu za udruženja građana

Kako bi se upoznali sa detaljima u vezi sa prijavom na Javni poziv za sufinansiranje projekata udruženja građana u 2022. godini, predstavnici banjalučkih udruženja građana odazvali su se na info dan, priređen u Domu omladine.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo kazala je da je izuzetno ponosna što je i ove godine organizovan info dan kako bi udruženja građana i fondacije bile upoznate sa svim važnim informacijama u vezi sa Javnim pozivom, istakavši da su udruženja građana izuzetno važan partner Grada.

– Pored ovog javnog poziva, niz drugih aktivnosti koje svakodnevno sprovodimo dokaz su da je Grad Banja Luka opredijeljen da jača saradnju i pruži podršku udruženjima sa područja grada.Zajedničke aktivnosti, brojni memorandumi o saradnji, podrška za učešće na međunarodnim projektima, pojedinačne podrške poput one pri nabavci vozila za Sigurnu kuću samo su neki od načina na koji je Grad Banja Luka u proteklom periodu podržao udruženja – poručila je savjetnica Šukalo.

Ona je pojasnila da je Grad prepoznao važnost takvog pristupa, jer upravo udurženja građana sa posebnim senzibilitetom zastupaju različite potrebe i interese naših građana.

– Ono što me posebno raduje je i činjenica da se veliki broj udruženja pridružio akcijama koje organizuje Grad. Ponosna sam što su se brojna udruženja odazvala, do sada najvećoj, akciji čišćenja i uređenja grada „Čisto lice grada“ što potvrđuje da je naša saradnja zaista podignuta na viši nivo, a ova praksa biće nastavljena i u budućnosti – zaključila je savjetnica Šukalo.

Kako su istakli iz Odjeljenja za društvene djelatnosti u skladu sa Strategijom razvoja grada na info danu razgovarano je o predloženim prioritetnim oblastima, kriterijumima, uslovima i rokovima za realizaciju projekata, te su udruženjima date smjernice kako bi se tokom prijava na Javni poziv izbjegle greške.

Za ovu godinu javnim pozivom su definisane sljedeće prioritetne oblasti

Podsjećamo, na ovaj javni poziv mogu se prijaviti udruženja građana i fondacije, registrovane u skladu sa zakonom kod nadležnog suda ili drugog nadležnog organa, a koja imaju sjedište ili registrovanu organizacionu jedinicu na području grada Banje Luke.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version