Site icon mladibl.com

Trening Mobilizacija resursa

Mobilizacija resursa zauzima važno mjesto u organizacijama civilnog društva kao neophodan segment i aktivnost koju je potrebno pomno planirati, kontinuirano pratiti i evaluirati kao i svaku drugu. S obzirom na to da je ova oblast usko povezana sa finansijskom stabilnošću i održivošću organizacije, potrebno joj je posvetiti posebnu pažnju.

Cilj treninga Mobilizacija resursa jeste unaprjeđenje znanja i vještina ljudskih potencijala koji su direktno ili indirektno povezani sa aktivnostima na prikupljanju sredstava. Također, trening doprinosi jačanju općeg znanja iz ove oblasti, boljem razumijevanju procesa i metoda prikupljanja sredstava, kao i unaprjeđenju odnosa prema različitim donatorima i izvorima finansiranja. Posebna se pažnja skreće na potrebu kontinuiranog planiranja fundraising aktivnosti, kao strateškom, a ne ad-hoc pristupu ukupnog planiranja unutar organizacije.

Trodnevni trening Mobilizacija resursa će između ostalih obuhvatiti sljedeće teme:

Obuka će se sastojati, ne samo od prezentiranja teorijskih postavki oblasti, nego i od praktičnih radionica i vježbi, te interaktivnog načina prijenosa znanja i vještina, dvosmjernom komunikacijom i analiziranja studija slučaja.

Trening Mobilizacija resursa rezultirati će time da učesnici/e:

Trening je namijenjen osobama iz partnerskih organizacija koje sarađuju na programima Snaga lokalnog (USAID/LWCDA), Programu podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) ili drugim USAID programima u Bosni i Hercegovini. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, trening je ograničen na maksimalno 26 osoba. Slanje prijave ne znači automatski da je osoba odabrana za učešće na obuci.

Tehničke informacije:

Trening će se održati u Sarajevu u periodu od 11.4. (12:30 sati) do 13.4.2022. g. (13:30 sati), a mjesto održavanja je Hotel Hills, Butmirska cesta 18. Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike/ce. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će najkasnije sedam dana pred početak treninga.

Potvrda o učešću na treningu:

Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Organizatorica:

Za sva dodatna pitanja možete se javiti putem emaila: selma.sljivo@kultbih.org ili na broj telefona 033 778 772.

Prijava

Preuzeto sa: mladi.org

Exit mobile version