Site icon mladibl.com

Nova poslovna norma – Kako voditi sastanak od 15 minuta?

Neke kompanije skraćuju vrijeme sastanaka na samo 15 minuta, tako što šalju više informacija unaprijed, smanjuju broj učesnika i koriste softvere za uspješnije organizovanje komunikacije.

Smanjenje dužine sastanaka pomaže u smanjenju “sagorijevanja” (burnout sindroma) i povećanju angažovanja, rekli su izvršni direktori za CNBC.

Dodavanje pitanja umjesto izjava, takođe pomaže u efikasnosti.

Džim upravlja firmom Prezi iz Mađarske, ali sa kancelarijama u San Francisku, koja se bavi softverima. Njihova tehnologija dopušta klijentima vizuale i animacije u video prezentacije i sastanke.

Klijenti sve češće traže savjet o tome kako da smanje trajanje sastanaka uživo, na samo 15 minuta, rekao je on, razgovarajući za CNBC putem video poziva.

Ti savjeti se tiču spremanja informacija unaprijed, dogovaranja vremena sastanka koje odgovara svakom učesniku, a jedan od načina da se to uradi je da osoba koja vodi sastanak snimi kratak video kako bi objasnila suštinu okupljanja i odluke koje treba donijeti.

Klijenti ove firme nisu usamljeni u “problemu”. Naime, oko 67% rukovodilaca koje je anketirao Korn Ferry još 2019. reklo je da previše vremena provodi na sastancima, i to im je prepreka za rad.

U međuvremenu, studija Majkrosofta o moždanim talasima pokazala je da su polučasovni, uzastopni sastanci povećali stres kod učesnika – a kompanija je zbog toga smanjila “podrazumijevane” dužine sastanaka.

Preuzeto sa: manager.ba

Exit mobile version