Site icon mladibl.com

Javni poziv za učešće jedinica lokalnih samouprava u BiH u podršci uspostavljanju modela za finansiranje nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih

Institut za razvoj mladih KULT poziva jedinice lokalne samouprave (JLS) u Bosni i Hercegovini da se prijave na javni poziv za učešće jedinica lokalnih samouprava u BiH u podršci uspostavljanju modela za finansiranje nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih. Javni poziv se raspisuje u okviru inicijative „Capacity Building Works“, koju podržava Vlada Švicarske, a provodi Institut za razvoj mladih KULT. Javni poziv ostaje otvoren do 8. 3. 2022. do 16.00 sati.

Jedinice lokalne samouprave prijavljuju se za stručnu podršku u uspostavljanju održivog modela za finansiranje nevladinih organizacija, kao i za sredstva Instituta za razvoj mladih KULT u iznosu od 30.000 KM, kojem će, one koje budu odabrane, biti obavezne pridružiti jednak iznos, te tako formirati fond sredstava u iznosu od 60.000 KM. Iz ovog fonda pružit će se podrška aktivnostima nevladinih organizacija koje rade na pitanjima mladih u toj lokalnoj zajednici.

Tekst Javnog poziva kao i obrazac prijave dostupni su na online platformi za upravljanje grantovima na linku: https://kult.smapply.io/prog/cbw/.

KRITERIJI ZA PRIJAVU

Javni poziv je otvoren svim JLS u Bosni i Hercegovini koje ispunjavaju sljedeće kriterije:

ROK ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVE ZA JAVNI POZIV

Od aplikanata se traži da do 8. 3. 2022. do 16.00 sati dostave prijavu u elektronskom obliku, nakon što se registruju kao organizacija (organisation) na online platformi za upravljanje grantovima KULT/APPLY. U sklopu aplikacije će trebati popuniti sve podatke o JLS i odabrati javni poziv na koji apliciraju. Nakon apliciranja će odmah dobiti automatski e-mail kao potvrdu o prijemu aplikacije. Prijave koje ne budu dostavljene na navedeni način i do navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

Svi potencijalni aplikanti trebaju pristupiti registraciji na online platformi za upravljanje grantovima KULT/APPLY čim prije, kako bi se upoznali s uvjetima i tehničkim postavkama aplikacije, a putem linka: https://kult.smapply.io/acc/r/. Molimo vas da taj link spasite u svoje kratice (bookmarks) ako namjeravate aplicirati sada ili u budućnosti, a detaljne instrukcije o procesu registracije možete pronaći na linku: https://kult.smapply.io/res/p/tehnicke-instrukcije/.

Sva pitanja koja se tiču ovog javnog poziva dostavljaju se isključivo putem elektronske adrese: emina.trnka@kultbih.org (subject/predmet: 22.01.0-N2.1a-6, Upit).

Institut za razvoj mladih KULT će putem platforme KULT/APPLY obavijestiti sve prijavljene JLS o ishodu Javnog poziva.

Preuzeto sa: mladi.org

Exit mobile version