Site icon mladibl.com

Februar 2022: Redakcija mladibl vam predlaže knjige za čitanje

Donosimo vam listu knjiga za koju članovi naše redakcije smatraju da je poželjno da se pročitaju. Vjerujemo da će svako pronaći nešto što će mu odgovarati. Uživajte u čitanju, jer mi zaista jesmo.

Koliba – Vilijem Pol Jang

Koliba je definitivno jedna od boljih knjiga koje sam pročitala u posljednje vrijeme i drago mi je što krasi police moje male biblioteke.
Negdje sam pročitala da je upravo ova knjiga (na nagovor supruge) nastala kao božićni dar njihovoj djeci. Njegova razmišljanja o univerzalnim temama, prije svega o tome gdje je Bog u svijetu ispunjenim bolom, stižu kroz priču glavnog junaka Mekenzija, koji, poslije gubitka djeteta, na neočekivan način, nalazi put do iscjeljenja. Ukoliko neko više voli da gleda filmove, svakako, moja preporuka je i film „The Shack“ koji je snimljen po istoimenoj knjizi.

48 zakona moći – Robert Grin

Još jedna knjiga kojoj se uvijek rado vraćam i koja je zaista nevjerovatna. Kažu da dolazak do moći nije jednostavan, a najčešće sa sobom nosi i velike žrtve. Grin je napravio četrdeset osam zakona moći. Svaki zakon ima svoje ime, a objašnjen je kroz četiri aspekta: pravilna upotreba, neuspjeh, suština zakona i kada ga ne treba upotrebljavati.

Preporučila: Nataša Gavur


Can’t hurt me – David Goggins (Ne mogu me povrijediti)

Knjiga koja me oduševila. Autor je penzionisan SEAL-ovac, koji priču počinje od svog teškog detinjstva pa sve do fantastičnih rezultata koja je ostvario. Osoba koja je učestvovala u nekoliko ultra maratona i triatlona, a bio je svojevremeni Ginisov rekorded u zgibovima. U svojoj knjizi opisuje svoje teške treninge, prehranu i razmišljanje u neverovatnim situacijama. Opisuje kako je kroz treniranje naučio upravljati svojim mislima i zato fizičke izazove smatra izuzetno važnima. Dok budete čitali knjigu stalno ćete u sebi misliti “A koji ludak”, i to će vas motivisati da je pročitate u jednom dahu. Knjiga za one koji žele postići više i ostvariti promenu kod sebe.

Imati hrabrosti ne svideti se drugima – Ičiro Kišimi i Fumitake Koga

Knjiga pisana u formi razgovora dve osobe, mladića i filozofa, koji diskutiju o mnogim egzistencijalnim pitanjima. Mnogi je zovu japanski fenomen i knjiga sadrži mnogo životnih lekcija. Biti “onakvi kakvi jeste”. Knjiga koja objašnjava međuljudske odnose i kako oni utiču na nas. Filozofska knjiga koja će nas podstaći da skupimo hrabrost da se promenimo.

Preporučio: Miloš Blagojević

Exit mobile version