Site icon mladibl.com

Mliječni put: Banjalučko studentsko pozorište najavilo novu sezonu

Četrdeset šesta sezona Banjalučkog studentskog pozorišta pod nazivom „Mliječni put“ biće otvorena izvođenjem predstave „Mlijeko“ 1. februara u 20 časova i 30 minuta u Podrum sceni Studentskog pozorišta u Gospodskoj ulici.

Taj dan biće proslavljena i peta godišnjica igranja predstave „Mlijeko“, autora Vasilisa Kocikonurisa, a u režiji Slobodana Perišića.

-U ovoj godini centralni događaj biće obilježavanje četrdeset i petog rođendana Studentskog pozorišta, koje će uključivati svečanu akademiju u Banskom dvoru 18. februra, rođendansko slavlje uz učešće glumaca amatera 19. februara, kao i reviju komedija u okviru koje će Podrum scena imati priliku da ugosti predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske, Pozorišta Prijedor, Gradskog pozorišta Jazavac i pozorišne trupe AKT „Alija Sirotanović“ u periodu od 25. do 28. februara – navedeno je u saopštenju ovog pozorišta nakon održane konferencije za novinare povodom početka nove sezone, a kojoj je u ime Grada Banje Luke prisustvovala savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić – Banjac.

Dodaju kako će već u prvoj sedmici februara biti gotov jedinstven desestomjesečni, odnosno godišnji repertoar Studentskog pozorišta koje će simbolično sadržavati četrdeset i pet događaja u Podrum sceni.

-Na ovaj način ponavljamo organizaciju redovnog repertoara kojeg smo imali u 2018. godini, koji je takođe bio jednogodišnji, po uzoru na bulevarska pozorišta – navedeno je u saopštenju.

Cijena karata u 46. sezoni Studentskog pozorišta iznosiće 10 konvertibilnih maraka, a na njih će popust od 20 odsto da ostvare svi oni koji na vrijeme rezervišu karte.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka

Exit mobile version